Kira Hukuku'ndan Doğan Tahliye Tespit Uyarlama Tazminat ve Alacak Davaları Öğreti – Açıklama – Yorum Doç. Dr. Mustafa Kılıçoğlu  - Kitap
Kira Hukuku'ndan Doğan

Tahliye Tespit Uyarlama Tazminat ve Alacak Davaları

Öğreti – Açıklama – Yorum

5. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
1100
Barkod:
9786258128352
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
1.200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kira Hukukuna Türk Borçlar Kanunu'nun genel hükümlerinin hassas gözlemle ele alınıp, özel hükümlere uygulanması gereğini vurgulamak gerekir. Bu bağlamda, kira sözleşmesinin kurulması, içeriği, yorumu, tamamlanması, sözleşme özgürlüğü, sınırlan, geçersizliği ya da kısmen geçersizliği önemli kavramlar olarak irdelenmesinde yarar bulunmaktadır.
Kitabın bir tatbikat kitabı oluşu nedeniyle, çekirdek bilgiler ve bu bilgilerin somut uygulanması olan Yargıtay ve BAM Kararlan okuyucuya bilgileri pekiştirme imkanı tanımaktadır. Konuların anlatımında sade bir dil tercih edilmiştir. Bu yolla kira sorunlarıyla karşılaşacak herhangi bir vatandaşın bu kitaba bakarak çözümünü bulması amaçlanmıştır.
Bu temel bilgilerden sonra, kitabımızda "Kira Sözleşmesi ve Tahliye", "Kira Hukukundan Doğan Alacaklar", "Kira Hukukundan Doğan Tazminatlar", "Kira Tespiti", "İlamsız ve İlamlı İcra Yoluyla Tahliye" "Kira Uyarlama" ve "Kira Davalarında Usul" bölümü başlıkları altında geniş kapsamlı bir çalışma yapıldığını ifade etmek isteriz.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kira Sözleşmesi ve Tahliye
.
Kira Hukukundan Doğan Alacaklar
.
Kira Hukukundan Doğan Tazminatlar
.
Kira Tespiti
.
İlamsız ve İlamlı İcra Yoluyla Tahliye
.
Kira Uyarlaması
.
Kira Davalarında Usul