Uzmanlık Muhasebeleri Banka Muhasebesi, Sigorta Muhasebesi, İnşaat Muhasebesi, Otel Muhasebesi Prof. Dr. Yılmaz Benligiray  - Kitap

Uzmanlık Muhasebeleri

Banka Muhasebesi, Sigorta Muhasebesi, İnşaat Muhasebesi, Otel Muhasebesi

2. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
321
Barkod:
9789756009970
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Muhasebe öğretiminde konular genellikle ticaret ve üretim işletmelerindeki faaliyetler temel alınarak açıklanır. Muhasebenin temel kavranılan ve genel kabul görmüş ilkeleri her tür işletmeler için geçerli olmasına rağmen, bazı sektörlerde yer alan işletmelerin kendilerine Özgü Özellikleri nedeniyle bir ölçüde farklı muhasebe sistemlerine ihtiyaçları olduğu da bir gerçektir.
Ülkemiz ekonomisi için önem taşıyan sektörler içinde yer alan bu tür işletmelerde uygulanan muhasebeler, Fakültemizde "Uzmanlık Muhasebesi" adı altında okutulmaktadır. Adı geçen ders için hazırlanan bu kitap: "Banka Muhasebesi", "İnşaat Taahhüt İşletmeleri Muhasebesi", "Konaklama İşletmeleri Muhasebesi" konularım içeren üç farklı bölümden oluşmaktadır.
Ders kitabı niteliğindeki bu çalışmanın kapsamını genişletmemek için bu türsel muhasebelerin ayrıntılarına girilmemiş, özellik taşıyan ve/veya diğer muhasebe derslerinde ele alınmayan noktalarına ağırlık verilmiştir. Bu nedenle kitapta yer alan muhasebeler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenlerin bu konulardaki diğer yayınlara da başvurmaian gerekir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Banka Muhasebesi
.
Sigorta İşletmeleri Muhasebesi
.
İnşaat Taahhüt İşletmeleri Muhasebesi
.
Otel işletmeleri Muhasebesi