Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu'na Armağan Küresel Isınma, İklim Değişikliği ve Sosyo–Ekonomik Etkileri  Prof. Dr. Hayriye Atik  - Kitap
Prof. Dr. Mehmet Ali Bilginoğlu'na Armağan

Küresel Isınma, İklim Değişikliği ve Sosyo–Ekonomik Etkileri

1. Baskı, 
Haziran 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
9786053206514
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın konusunu küresel ısınma, iklim değişikliği ve sosyo-ekonomik etkileri oluşturmaktadır. Kitabın amacı; küresel ısınmaya yol açan nedenleri, küresel ısınmaya bağlı olarak gerçekleşen iklim değişikliğini ve etkilerini detaylı bir şekilde ortaya koymaktır. Kitapta yer alan makalelerin önemli bir bölümünde, konular, ekonometrik ve istatistiksel yöntemlerle analiz edilmiş, bir kısmında ise istatistiksel verilerden yararlanılarak dinamik analizler yapılmıştır.
Kitap, iki açıdan önem arz edebilir. Bunlardan birincisi, olumsuz etkilerini yoğun olarak yaşamaya başladığımız, dünyanın geleceğini tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliği konularına ışık tutmasıdır. İkincisi ise, makalelerde yapılan analizlerin, henüz çok fazla gelişmemiş olan küresel ısınma ve iklim değişikliği literatürüne ciddi katkılar sağlaması ve yol gösterici olmasıdır.
Kitap üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm, "İklim Değişikliğinin Nedenleri: İnsani Gelişme, Sanayileşme ve Sera Gazları" başlığını taşımaktadır. İkinci bölümde "İklim Değişikliğinin Sosyo-ekonomik Etkileri" ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, "Ülkelerin İklim Değişikliğine Uyum Performansları ve İklim Değişikliğinin Önlenmesine Dönük Politikalar" değerlendirilmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)