Yükseliş Kavanin Çözümlü Hukuk Soru Bankası Mehmet Taşdoğan  - Kitap

Yükseliş Kavanin Çözümlü Hukuk Soru Bankası

1. Baskı, 
Mayıs 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
539
Barkod:
9786056291531
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta yer alan sorular hazırlanırken, özellikle ilgili kanun hükümlerine paralel hareket edilerek, soru çıkması muhtemel konularda pratik bilgi veya olay soruları hazırlanmıştır. Soruların hazırlanmasında ÖSYM'nin çıkmış sınav sorularının yanı sıra, özellikle piyasada bulunan benzeri kitapların etkisinden uzak kalınarak yeni bir soru formatı oluşturulmaya çalışılmıştır.
Bu çerçevede, özellikle soruların cevap kısımlarında, sizlere hem test sınavları, hem yazılı sınavlar ve hem de sözlü sınavlarda faydalı olabilecek, soru ile bağlantılı, diğer benzer konular üzerinde de durulmuştur. Bu bağlamda, bir birleri ile sıklıkla karıştırılan konuların bir birinden ayırt edilmesinde kullanılan temel kıstasların belirtilmesine de özen gösterilmiştir.
Ayrıca, özellikle yorum ve olay soruları ile çıkması muhtemel soruları yakalamayı amaçlamanın yanı sıra, ilgili konulardaki bilgilerin pekiştirilmesi, analitik düşüncenin geliştirilmesi, olayları yorumla yeteneğinin geliştirilmesi suretiyle bilgilerin uzun süre kalıcı olması amaçlanmıştır. Eserden, sadece adlî ve idarî yargı sınavlarında soru çıkan alanlar ilgili bölüm başlığı altında belirtilmiştir.