Sanat Kitabı (500 Sanatçı – 500 Sanat Eseri) Phaidon Press  - Kitap

Sanat Kitabı

(500 Sanatçı – 500 Sanat Eseri)

2. Baskı, 
Mayıs 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
12x16
Sayfa:
516
Barkod:
9789757438465
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bir cep kitabı niteliğindeki “Mini Sanat Kitabı" sanat severlerin yolculuklarında, müze gezilerinde yanlarından ayırmayacakları son derece pratik bir yardımcıdır. Yapı Yayın okurlarına sanat kitapları alanında dünyanın en büyük yayınevlerinden biri olan Phaidon’un “The Art Book” adlı kitabının Türkçe çevirisini sunmuştur.
Bu kitap ise Sanat Kitabı’nın “mini” versiyonudur. Bir cep kitabı niteliğindeki “Mini Sanat Kitabı" sanat severlerin yolculuklarında, müze gezilerinde yanlarından ayırmayacakları son derece pratik bir yardımcı. A’dan Z’ye 500 büyük ressam ve heykelcinin sıralandığı Sanat Kitabı Ortaçağ’dan günümüze sanatın geldiği yeri alışılagelen tarihsel sınıflandırmaların dışında bir tarzla ele alınmıştır. Her sanatçı üslubunun özelliklerini yansıtan tipik bir yapıtıyla tanıtmıştır.
Tüm sayfa basılan yapıt ve sanatçı kısa bir yazı ile tanıtılırken, aynı üslubun diğer örneklerine ve aynı konunun farklı dönemlerde betimlenişini örnekleyen sayfalara göndermeler yapılmıştır. Ayrıca sanatçının doğum ve ölüm tarihleri, yerleri, yapıtın tarihi, boyutları ve bugün hangi müze ya da koleksiyonda yer aldığını belirten bir künyeye de sayfanın alt bölümlerinde yer verilmiştir. Popüler adların yanısıra daha az bilinen ama tarzları ile sanat tarihinin kilometre taşlarından olan adların oluşturduğu 500 sanatçı, her yaştan ve her alandan sanat meraklısı için heyecanla izlenecek bir görsel şölen sunulmuştur.