İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı İflasın Tasfiyesi Hasan Özkan  - Kitap
İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı

İflasın Tasfiyesi

1. Baskı, 
Şubat 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
273
Barkod:
9786054847358
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
455,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Açıklamalı - İçtihatlı İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı adlı yapıtımızın on birinci kitabını oluşturan iş bu kitapta İcra ve İflas Yasasının 208. maddesinden 256. (dahil) maddesine kadar hükümleri inceleme konusu yapılmıştır.
Bu çalışmada; İflasın Tasfiyesi (arıtımı), İflas Dairesince Alacaklıların Daveti. İflas İdaresi ve Denetimi. Alacaklılar Toplanması Kararlarını Şikâyet, İflas İdaresi Görev ve Sorumluluğu, İflasta 3. Kişilerin İstihkak İddiaları. İflas İdaresinin Masa Alacaklarını Tahsil Etmesi, Acele Satışa Sunması, İflas İdaresince Alacak ve İstihkak İddialarının Sıralarının Tayini, Alacakların Tahkiki ve Sıralarının Tayini, İflasta Alacaklıların Sıra Cetvelinin Süre ve Biçimi. İflasta Sıra Listesine (cetveline) İtiraz Davası, İflas İdaresince İkinci Alacaklılar Toplantısı Daveti, İkinci Alacaklılar Toplantısının Mümkün Olmaması. İflas Masasına Ait Malların Paraya Çevrilmesi Usulü, İflas İdaresince Artırma ile Satılacak Malların İhalesi, İflas İdaresince Satılacak Malların Bedellerinin Paylaştırılması, İflas İdaresinin Borç Ödemekten (aciz) Güçsüzlük Belgesi Vermesi, İflasın Kapanması Hakkında Dava, İflasın Tasfiye (arıtım) Süresinin Uzatılması İsteği açıklanmış, bu işlem ve davaların yapılma ve açılma koşulları ile alacaklı, borçlu ve 3. kişilerin durumları, mahkemelerde göz önünde tutulacak hususlar ile sunulacak deliller ve ispatlama yolları ayrı ayrı inceleme konusu yapılmış, dava ve başvuru dilekçe örnekleri ile Yargıtay'ın yerleşmiş kararları da her konunun sonunda gösterilmiştir.
İcra ve İflas Yasa madde hükümlerinin yukarıda sözünü ettiğimiz İcra ve İflas Davaları ve Tatbikatı yapıtın biçim ve yöntemi göz önünde tutularak açıklanmasında titizlik gösterilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İflas Dairesince Alacaklıların Daveti
.
İflas İdaresinin Görevi ve Sorumluluğu
.
İflasta Sıra Cetvelinin Süre ve Biçimi
.
İflasta Sıra Listesine (Cetveline) İtiraz Davası
.
İflas İdaresinin İkinci Alacaklılar Toplantısı Daveti
.
İflas Masasına Ait Malların Paraya Çevrilmesi Usulü
.
İflas İdaresince Satılan Malların Bedellerinin Paylaştırılması
.
İflasın Kapanması Hakkında Dava
Kitapla İlgili Kategoriler