Liderlikte Güncel Yaklaşımlar ve Uygulamada Kullanılabilecek Ölçekler Doç. Dr. Akif Tabak, Yrd. Doç. Dr. Harun Şeşen, Tolga Türköz  - Kitap

Liderlikte Güncel Yaklaşımlar

ve Uygulamada Kullanılabilecek Ölçekler

1. Baskı, 
Aralık 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
464
Barkod:
9786055216177
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yönetim ve liderliğe ilişkin tanım ve ilkeler her ne kadar zanaatkârların üretimi fabrikalara bırakmasıyla başlayan sanayi devriminde sistematik hâle getirilmiş olsa da bu iki kavramın insanoğlunun tarih sahnesinde yer aldığı günden itibaren varolduğu söylenebilir. Çünkü insanlar, bugüne kadar yaşantılarında karşılaştıkları tüm işleri tek başlarına gerçekleştirememişler ve bu gerçekleştiremedikleri işler için diğer bireylerin yardımına ihtiyaç duymuşlardır.
Bu nedenle; insanlar arasında değişik amaçları gerçekleştirmek üzere yapılan bu iş birliği de yönetim veya liderlik kavramının temelini oluşturmuştur. Özellikle günümüzde küreselleşme, hızlı teknolojik gelişmeler, azalan kaynaklar, iş yaşamında çalışanların, eğitim seviyeleri ile yeteneklerinin artması gibi nedenler; organizasyonlarda yöneticinin ötesinde lider beklentisini ortaya çıkarmıştır. Araştırmacılar son dönemde bu beklentiyi gidermek için farklı liderlik tarzları önermişlerdir. İşte bu kitabın temel amacı dünyada liderlik alanında farklı araştırmacılar tarafından önerilen yeni yaklaşımları okuyucuya aktarmak ve bu yaklaşımların ölçülmesi için önerilen bazı ölçekleri okuyucuların kullanımına sunmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kültür, Kültürel Değerler ve Liderlik
.
Lider Üye Etkileşimi
.
Liderin Ortaya Çıkışında Bireysel Farklılıklar
.
Yeni Dünya ve Liderlik Paradigması
.
Metaforik Liderlik
.
Örtük Liderlik Kuramı
.
Kültürlerarası Liderlik
.
Otantik Liderli
.
Algısal Liderlik
.
Hizmetkâr Liderlik
.
Paternalist Liderlik
.
Öz Liderlik (Kendinin Liderliği)
.
Yönetsel ve Dönüştürücü Liderlik
.
Girişimci Liderlik
.
Stratejik Liderlik
.
Liderlik Araştırmalarında Sosyal Ağ Analizinin Kullanımı
.
Bütünleştirici Liderlik