Batı'da Siyasal Düşünceler Tarihi – Yakın Çağ Mete Tunçay  - Kitap

Batı'da Siyasal Düşünceler Tarihi – Yakın Çağ

Mete Tunçay (Yayına Hazırlayan)

4. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
469
Barkod:
9789756857663
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İlk baskısı 1969'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları arasında üç cilt olarak çıkan Batı'da Siyasal Düşünceler Tarihi, 1985'te genişletilmiş olarak Verso Yayınları tarafından basıldıktan sonra yayınevimiz tarafından bir kez daha gözden geçirilerek tekrar yayımlanıyor.
Yıllardır aranmakta olan bu eseri özenli bir çalışmayla yayına hazırlayan Mete Tunçay, siyasal etkenlik üzerine öne sürülen görüşleri tanımlayıp, açıklarken kullandığı "düşünüş" deyimini, bu anlamda geçerli olan "teori" ve "doktrin" kavramlarına tercih ederken; bu sözlerin doğru ya da yanlışı ve hattâ "dogma"yı içerdiğini, oysa "düşünüş"ün kavram olarak yansızlığı ifade ettiğini ve bunun da tarihte siyasetle ilgili düşüncelerin geniş ölçüde karışmış olduğu dikkate alındığında daha uygun bir deyim olduğunu savunmaktadır.
Batı'da Siyasal Düşünceler Tarihi' nin bu cildinde Hegel'den Mao Ze–dung'a uzanan Yakın Çağ düşünürlerinin seçme yazıları yeralıyor. Eserin bu baskısında tüm metinler ve kaynakçalar gözden geçirilmiş, daha önceki baskılarda yeralan Antonio Gramsci'nin yazıları çıkarılmış yerine P. A. Kropotkin'in seçmeleri ile Einstein ile Freud arasındaki mektuplaşma eklenmiştir.