Rücu Davaları Veysel Gültaş  - Kitap

Rücu Davaları

2. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
271
Barkod:
9789756068762
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Konusunda Seçilmiş, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Hukuk Daireleri Kararları "nı içeren "Rücû Davaları" adlı kitabın kısa sürede hukuk uygulayıcılanyla buluşup tekrar aranır olması sevindiricidir.
"Dönme; geriye dönme; cayma; sözünden geri dönme; bir ödemede bulunan kimsenin, yaptığı bu ödemeyi, kısmen veya tamamen yapması gereken diğer kişilerden istemesi; müteselsil veya müşterek borçlarda, borcun tamamını ödeyen borçlunun yaptığı fazla ödeme oranında diğer borçlulara yönelmesi" diye tanımlanan rücû konusunda, birinci baskıda olduğu gibi ikinci baskıda da kitabın hacmi, ayıklanmış içtihatlarla zenginleştirilmiştir.
Zarar görenin (alacaklının) zararlarının giderilmesi ile dönme (rücû) hakkının doğduğu ve bu bağlamda, sorumluya karşı dava açılıp giderimin ödettirilmesi yeterli olmayıp, iç ilişkiler ağı içinde dayanışmalı (müteselsil) sorumlunun daha fazla ödemede bulunması, yapılan ödemenin de geçerli olmasının koşul olması yanında, yapılan ödemenin tamamen veya kısmen yapılmış olması aranmaksızın, dönme (rücû) hakkının doğduğu ve rücû davasının açılma koşullarının gerçekleşeceği bilinmektedir. Kitap içindeki seçilmiş tüm içtihatlar, bu davalardaki uygulamaya dönük, Yargıtay uygulamasını kucaklamaktadır. Yeni baskıda da gözetilen amaç budur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Hukuk Daireleri Kararları