Türkiye'de Ulaşım Ağları Doğal Ortam Etkileşiminin Coğrafi Analizi Dr. Ömer Faruk İncili, Doç. Dr. İlhan Oğuz Akdemir  - Kitap

Türkiye'de Ulaşım Ağları

Doğal Ortam Etkileşiminin Coğrafi Analizi

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
402
Barkod:
9786257033909
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta Türkiye ulaşım ağlarının topografya ile ilişkileri, ulaşım ağlarında klimatik ve klimajeomorfolojik etkileri, beşeri ortamın ulaşımı dönüştürücü etkileri ve Türkiye ulaşımında sektörler bazında politik değişimler coğrafi bakış açısıyla ele alınmış. Ulaşım ağlarındaki antropojen süreçler ise "adaptasyon", "modifikasyon" ve "rekonstrüksiyon" süreçleri çeşitli örneklerle ele alınarak değerlendirilmiş.
Türkiye petrol zengini olmamasına rağmen ulaşım sistemlerinde ezici üstünlük petrole bağımlı karayolu üzerindedir. Daha ekonomik olan demiryolu ise dış politik baskıların da etkisiyle uzun yıllar atıl bırakılmış. Sonuç olarak doğu-batı ve kuzey-güney yönlü rotaların merkezinde bulunan Türkiye için ulaşım sistemleri jeopolitik açıdan önem arz eder. Transit bir ülke olan Türkiye dünya coğrafyasında ulaşım kavşağı pozisyonundadır. Bu nedenle hinterlandıyla bağlantısının güçlü olması gerekmektedir. Önerilen hızlı demiryolu sistemleriyle Türkiye, Avrasya ve Afro-Avrasya'da daha etkili bir aktör olabilecektir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler