İthalat – İhracat İşlemleri Muhasebe Uygulamaları El Kitabı Prof. Dr. Ahmet Kızıl, Doç. Dr. Macide Şoğur, Nurdan Örsçelik  - Kitap

İthalat – İhracat İşlemleri

Muhasebe Uygulamaları El Kitabı

1. Baskı, 
Mayıs 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
548
Barkod:
9789753534031
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
380,00
İndirimli (%10):
342,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap en son yasal düzenlemeler çerçevesinde, dış ticarette rolü olan kurumların görev ve yetkilerini, ithalat ve ihracat işlemlerini, ithalat ve ihracat işlemlerinde kullanılan tüm belgelerin içeriklerini, özelliklerini ve bu belgelerin ithalat, ihracat ve kambiyo mevzuatına göre düzenlenme şekillerini ayrıntılı bir şekilde açıklamıştır.
Kitapta konular açıklanırken uygulamacıların uygulamada karşılaştıkları sorunları ve bunların çözüm yolları da ele alınmıştır. Kitap uygulamacılar için bir el kitabı niteliğindedir. Bütün ithalat ve ihracat işlemleri adım adım açıklanmış, nereye müracaat edileceği, hangi belgelerin nasıl doldurulacağı örneklerle gösterilmiştir.
Muhasebecilerin ithalat ve ihracat işlemlerini nasıl muhasebeleştirebilecekleri günümüzde uygulanması zorunlu hale gelen Türkiye Muhasebe Standartları çerçevesinde ele alınarak ithalat ve ihracat şekillerine göre belgeleri ile örnekler yardımı ile açıklanmıştır.
Kitapta ele alınan konuların bazıları şu şekildedir:
• İthalat ve İhracat işlemlerinde kullanılan kavramlar,
• İthalat ve İhracat işlemlerinde kullanılan belgeler,
• Kambiyo, İthalat ve İhracat Mevzuatı,
• İthalat ve İhracatta ödeme şekilleri, teslim şekilleri,
• Dahilde İşleme Rejimi ve Hariçte İşleme Rejimi kararları ve uygulanması,
• İthalat ve İhracat şekilleri ve uygulanması,
• İthalat ve İhracat İşlemlerinin Muhasebeleştirilmesi.
Konular uygulamada kullanılan gerçek belgelerle örneklenerek açıklandığından kitap, hem uygulamacıların hem de teorisyenlerin ithalat ve ihracat konusunda faydalanabileceği önemli bir yardımcı kitap niteliğindedir.