Para – Bankacılık ve Finansal Sistem Doç. Dr. Durmuş Çağrı Yıldırım, Doç. Dr. Emrah İsmail Çevik  - Kitap

Para – Bankacılık ve Finansal Sistem

2. Baskı, 
Şubat 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
581
Barkod:
9786257983754
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
275,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın gerek bölümleri gerekse içerikleri tasarlanırken, kitap içinde yer alan bilgilerin mümkün olduğunca güncel olmasına dikkat edilmiş. Bu doğrultuda; para politikaları bölümünde, kurala dayalı ve aktivist politikaların yanı sıra son dönemde akademik çalışmalarda yer alan ve güncel para politikası uygulamalarının anlaşılması açısından büyük önem taşıyan geleneksel olmayan para politikası stratejileri de ele alınmış. Geleneksel olmayan stratejiler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından geliştirilen araçlar ve bu bağlamda kullanılan diğer araçlar açıklanmaya çalışılmış.
Kitapta, İslam ekonomisi alanını kapsayan kısa ve iyi bir alt yapı oluşturacak bölümlere de yer verilmiş. İslam ekonomisi modeli ülkemiz için henüz yeni bir literatür ve uygulama alanı olduğu için, kitabın bu konuda bazı temel sorulara cevap verecek şekilde düzenlenmesine dikkat edilmiş.
İktisat, İşletme, Bankacılık ve diğer ilgili alanlarda öğrenim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin gereksinimlerini tam anlamıyla karşılayabilmeleri ve mesleki yeterliliklerini iyi derecede sağlayabilmeleri için para, banka ve finansal kurumlar hakkında iyi seviyede bilgiye sahip olmaları gerekmektedir. Kitap, temel seviyeden başlayarak ileri seviyeye hitap edecek şekilde toplam 20 bölümden oluşmaktadır. Her bölümde ilgili konular öncelikle teorik olarak anlatılmış ve gerekli yerlerde güncel verilerle açıklanarak önemli noktalar vurgulanmış. Yazım diline dikkat edilerek, kitapta yer alan tüm bölümlerin her düzeyde okuyucu tarafından anlaşılabilir olmasına özen gösterilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Para
.
Enflasyon
.
Faiz Oranı
.
Para Talebi Teorileri
.
Merkez Bankacılığı
.
Para Politikası
.
Alternatif Para Politikası Stratejileri
.
Uluslararası Parasal İlişkiler
.
Ödemeler Bilançosu
.
IS–LM–BP Analizi Yaklaşımı
.
Finansal Piyasalar
.
Finansal Kurumlar
.
Bankacılık Ve Finansal Kurumlar Yönetimi
.
Türev Ürünler
.
İslami Finans Ve İslami Bankacılık
.
İslami Finansal Araçlar
.
Pay Piyasası
.
Döviz Kuru Piyasası
.
Finansal Balonlar
.
Finansal Krizler