(Polis – Jandarma – S.Güvenlik) Genel Kolluk Disiplin Hükümleri 682 s. Kanun Hükmünde Kararname Dr. Celal Işıklar  - Kitap
(Polis – Jandarma – S.Güvenlik)

Genel Kolluk Disiplin Hükümleri

682 s. Kanun Hükmünde Kararname

1. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
713
Barkod:
9786053002338
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Genel Kolluk Disiplin Kanunu, ülkenin dört tarafında görevli 400 binden fazla kolluk (polis, jandarma ve sahil güvenlik) personelini doğrudan ilgilendirmektedir. Bunun yanı sıra kolluktan güvenlik ve asayiş hizmeti bekleyen tüm halkı da etkilemesi söz konusudur. Kolluk görevlileri halka güvenlikten önce güven vermelidir. Hâl böyle olunca, halkın güvenliği ve esenliğiyle görevli kolluk personelinin, Devlete, halka, mesleğe ve kendine karşı ödev ve yükümlülüklerini hak ve hukuka uygun, muntazaman ve en verimli şekilde yerine getirmediği takdirde bundan cezaen ve hukuken sorumlu tutulması tutulması gerekir.
Çalışmanın konusunu, işte hem bu maksat ve gayeye matuf, hem de düzen ve disiplinin tesisine mahsus olmak üzere uygulamaya konulan GKDK teşkil etmektedir. Bu çalışmada, imkân dâhilinde ve yapılabilenin azamisi ölçüsünde kolluk disiplinine ilişkin, bu mümkün olmadığında aynı esaslara bağlı DMK'daki disiplin soruşturma ve yaptırımlarıyla ilgili yargı kararlarına yer verilmiş. Keza, kitabın sonuna tüm mevzuatı eklemek yerine, hem kolaylık sağladığından, hem gerek duyulduğundan ilgili hükümler her madde veya konunun altına konulmuş. Her bir disiplinsizlik eski düzenleme şekliyle karşılaştırılarak ayrı ayrı açıklanmaya çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Kolluk Hakkındaki Yorumlu, Gerekçeli, İçtihatlı İlk ve Tek Metin
.
Madde–Konu Altında İlgili Mevzuat ve Emsal Danıştay Kararları Ekli
.
Mülga ETDK–DMK İle Karşılaştırmalı ve Mukayese Tablosu Ekli
.
Tüm Disiplinsizlik ve Cezalara İlişkin Geniş Açıklama
.
İptal Davası Açma Usullü