6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Uyarınca Anonim Şirketlerde İmtiyaz Dr. İpek Okucu Taftalı  - Kitap
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Uyarınca

Anonim Şirketlerde İmtiyaz

1. Baskı, 
Kasım 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
252
Barkod:
9786057542953
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ile imtiyazlı paylara ve imtiyazlı paysahipleri özel kuruluna ilişkin önemli düzenlemeler öngörülmüştür. Şirketlerde hakimiyet kurulmasında oldukça önemli rol oynayan ve kar payı, oy hakkı, rüçhan hakkı, yönetim kurulunda temsil edilme hakkı gibi haklarda tanınan imtiyazlar hem Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde hem de bu alanda verilen Yargıtay kararları ışığında incelenmiş.
Yukarıdakilerin yanı sıra imtiyaz kavramı, paysahipliği sözleşmeleri çerçevesinde ön alım hakkı, satım hakkı, alma hakkı, veto yetkisi gibi kavramlar açısından incelenmiş ve uygulamada karşılaşılan durumlar değerlendirilmiş. Kanunda yer almayan sözleşmesel haklarda imtiyaz yaratılıp yaratılamayacağına ilişkin değerlendirmeler yapılmış.
Çalışmanın bir diğer odak noktası ise imtiyazlı paysahipleri özel kuruludur. İmtiyazlı paysahipleri özel kurulunun şirket sermaye arttırımlarında olumsuz etki yaratabildiği durumlar ele alınmış ve kanunun uygulanmasına ilişkin öneriler sunulmuş.
Kitapta imtiyazların aynı zamanda yeni Sermaye Piyasası mevzuatı açısından görünümü de incelenmiştir. İmtiyaz ve imtiyazlı paysahipleri özel kuruluna ilişkin uygulamada yaşanan sorunlar, kanunların farklı yorumlanmasından doğan tartışmalar ve şirketler için uygulamadaki etkileri ele alınmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İmtiyaz Kavramı
.
İmtiyazlı Paysahipleri Özel Kurulu
.
Yürürlük Kanunu'nda Yer Alan Düzenlemeler