Deprem Jeolojisi Robert S. Yeats, Kerry Sieh, Clarence R. Allen  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
566
Barkod:
9799756009214
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Depremlerin jeolojik incelemesi, ilkeleri, amaç ve yöntemleri hakkında Çin, Japonya, Akdeniz ülkeleri, A.B.D. ve Yeni Zelanda gibi dünyanın sismik olarak aktif bölgelerine ait çok sayıda örneğin güncel olarak değerlendirilmesi ilk kez bir eserde ele alınmıştır.
Jeologlara ek olarak mühendisler, jeofizikçiler ve şehir plancıları için yararlı olacağını düşündüpmüz Deprem Jeolojisi kitabı aynı zamanda jeoteknik camiası ile jeoloji lisans üstü ve lisans sınıf öğrencileri için de iyi bir kaynak olacaktır. Kitabın ilk birkaç bölümü levha tektoniği, yapısal jeoloji, sismik dalgalar, jeodezi, Kuvaterner jeokronoloji yöntemleri ve tektonik jeomorfoloji konulan için giriş niteliğindedir. Bu bölümler, kitabın depremler konusundaki açıklamaların tektonik ortama (doğrultu atimh, ıraksayan ve yakınsayan koşullara) göre kısımlara ayrıldığı diğer yansı için disiplinler arası ortak temel bilgileri oluşturmaktadır.
Dünyanın değişik yerlerindeki deprem ortamlan fotoğraflar, haritalar ve enine kesitlerle zengin bir şekilde tasvir edilmiştir. Yakın zamanda meydana gelmiş ve aynntıh olarak çalışılmış depremlerin arazi örnekleri, deprem biliminin disiplinler arası doğasını sergilemektedir. Charles Danvin, G. K. Gilbert, Bunjiro Koto ve Alexander McKay gibi öncülerin kişisel olarak hazırladığı taslak çizimler deprem jeolojisindeki ilk tarihsel kilometre taşlan olmuştur. Kitabın son bölümleri sıvılaşma, deprem kökenli heyelanlar ve tsunamiler gibi ikincil etküer üe deprem tehlike değerlendirmesinde deprem jeolojisinin kullanımına ayrılmıştır.
Kitabın sonunda bir terimler sözlüğü, kapsamlı bir bibliyografi ve yüzey kınğı oluşturmuş 300'den fazla tarihsel depreme ait kapsamlı bir kaynak çizlege verilmiştir.