Mutfak Hizmetleri Yönetimi Ayhan Gökdemir, Doç. Dr. Alptekin Sökmen  - Kitap

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

3. Baskı, 
Kasım 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
155
Barkod:
9789758326488
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın birinci bölümünde mutfağın tarihsel gelişimi, yönetim, yönetici, organizasyon ve mutfak yönetimi kavramları hakkında temel bilgiler verilmiştir. İkinci bölüm, temel mutfak üretim bilgisinden oluşmuştur. Üçüncü bölümde temizlik, sağlık, hijyen, gıda güvenlik sistemleri; dördüncü bölümde ise temel mönü bilgisi verilmiştir. Beşinci bölüm, besin grupları ve beslenme kavramlarıyla ilgilidir. Altıncı bölümde, ilgili literatür kapsamında üretim maliyetleri ve yiyecek döngüsü açıklanmıştır.
Kitabın son bölümü, özellikle pratik uygulamaya yönelik olarak yapılandırılmış ve bu kapsamda uluslararası mutfaklarda kullanılan pişirme yöntemleri, et suları, mutfakta kullanılan baharatlar ve sos türleri ayrıntılı olarak tanıtılmıştır.