Uluslararası Polis İşbirliği ve Türk Polis Teşkilatı Dr. Ahmet Çelik, Dr. Hakan Cem Çetin, Dr. Hüseyin Örs  - Kitap

Uluslararası Polis İşbirliği ve Türk Polis Teşkilatı

1. Baskı, 
Nisan 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
231
Barkod:
9786054619146
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yaşadığımız yüzyılda iletişim ve ulaşım teknolojilerinde yaşanan baş döndürücü gelişmeler insanların hem gerçek hayatta hem de sanal dünyada hızlı mobilize olabilmelerine imkan sağlamış ve bu bağlamda suçlar artık bir ülkenin sınırlarında icra edilmek yerine, birçok ülkede icra edilir olmuştur. Suçta yaşanan sınıraşan yapıya kayış operasyonel ve eğitim anlamında polis işbirliğini kaçınılmaz hale getirmiştir.
Jeostratejik konumu itibariyle iyi ve kötü birçok şeyin kesişim noktası olan Türkiye, sınıraşan suçlar bağlamında da en çok problem yaşayan ülkelerin başında gelmektedir. Ayrıca, çeşitli sebeplerle problem yaşayan kırılgan ülkelerin büyük çoğunluğunun bizim hinterlandımızda bulunması, bu ülkelere yönelik olarak yürütülen güvenlik politikalarında aktif roller almamızı zorunlu kılmaktadır. Hem suçla mücadele hem de problemli bölgelere yapılan stratejik destek yıllardır Türk Polis Teşkilatı tarafından başarıyla sürdürülmektedir. Ancak, bu faaliyetlerin ele alındığı bilimsel çalışmalar yok denecek kadar sınırlıdır.
Bu kitap, uluslararası polis işbirliğini Türk Polis Teşkilatı bağlamında ele alan bilimsel anlamda hazırlanmış ilk derleme kitaptır. Bir ilk olması sebebiyle, uluslararası polis işbirliği konusunda yapılacak sonraki çalışmalarda bir referans noktası olacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca bu konuları ele alan dersler için de temel bir kitap olarak kullanılabilecektir. Kitap alanında uzman akademisyen ve uygulayıcılar tarafından kaleme alınmış 14 makaleden oluşmaktadır.