Uluslararası Maliye ve Vergilendirme Prof. Dr. Osman Pehlivan, Prof. Dr. Ersan Öz  - Kitap

Uluslararası Maliye ve Vergilendirme

2. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
256
Barkod:
9786052099759
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı; küreselleşme olgusuyla birlikte önemi daha da ar-tan uluslararası maliye ve vergilendirme alanında ortaya çıkan yeni konu ve sorunları ele alıp incelemektir.
Küreselleşme olgusu, bir taraftan sınır ötesi dışsallıklara neden olan küresel kamusal mal ve hizmetlere ilişkin üretim ve finansman sorunlarını gündeme getirmiş diğer taraftan ise, uluslararası ekonomik ve ticari ilişkilerle birlikte sermaye hareketlerinin artmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni vergilendirme sorunları ortaya çıkarmıştır.
Kitapta, başlangıçta küreselleşme olgusu çeşitli açılardan ele alınıp incelendikten sonra, küresel kamusal mallar; türleri, sunum teknikleri ve finansman yöntemleri bakımından ele alınmıştır. Uluslararası vergilendirme sorunları, uluslararası sermaye hareketlerinin vergilendirilmesi, çifte vergilendirme, zararlı vergi rekabeti, transfer fiyatlandırması, elektronik ticaretin vergilendirilmesi ve vergi uyumlaştırması şeklinde ortaya konulmuştur.
Uluslararası vergilendirme sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar ise, uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde yapılan anlaşmalar ile diğer düzenlemeler kapsamında ele alınarak değerlendirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Küreselleşmenin Kamu Maliyesi Üzerine Etkisi
.
Küresel Kamusal Mallar
.
Küresel Dışsallıklar
.
Uluslararası Vergi Hukuku
.
Uluslararası Ekonomik Bütünleşmeler
.
Uluslararası Çifte Vergilendirme Sorunu
.
Zararlı Vergi Rekabeti
.
Transfer Fiyatlandırılması
.
Elektronik Ticaretin Vergilendirilmesi
.
Türk Vergi Hukukunun Uluslararası Boyutu
Kitapla İlgili Kategoriler