Tüm Yönleriyle Damga Vergisi Ahmet Arslan  - Kitap
Tüm Yönleriyle

Damga Vergisi

2. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
340
Barkod:
9781111168421
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
70,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta Damga Vergisi Kanunu kapsamındaki konular tüm yönleriyle ele alınmaktadır. Kitapta, Damga Vergisi Kanunu'nun genel esasları irdelenmekle birlikte damga vergisinin kamu idareleri ve kamu görevlilerini ilgilendiren kısımları, Danıştay ve Sayıştay kararları ile genel tebliğ ve özelge gibi ikincil mevzuat düzenlemeleri ve örneklerle daha ayrıntılı şekilde işlenmektedir.
Kitabın 1. bölümünde vergi hukukuna ilişkin temel kavramlar 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri de dikkate alınarak açıklanmaktadır.
Kitabın 2. Bölümünde ise Damga Vergisi Kanunu hükümleri, uygulamaya ilişkin düzenlemeler ile Sayıştay ve Danıştay kararları ile bütünleştirilerek irdelenmiş ve bu nedenle Kitap mevzuat, örnekler, yargı kararları, görüş, sirküler ve özelgelerle zenginleştirilmiş.
Kitapta ayrıca görevde yükselme sınavlarına hazırlananlara yönelik olarak her bölümün sonunda örnek test sorularına yer verilmiş.
Bu kitabın özellikle kamu idarelerinde mali işlemlerde bulunan yetkili ve görevliler, görevde yükselme, yeterlilik ve sertifika gibi sınavlara hazırlanan personel ile damga vergisinin genel esasları konusunda bilgilenmek isteyen çeşitli meslek mensuplarının ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacağı düşünülmüş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Vergi Kavramları
.
Damga Vergisi Konuları
.
Test Soruları