Sosyal Bilgiler Öğretimi Prof. Dr. Mustafa Safran  - Kitap

Sosyal Bilgiler Öğretimi

4. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
808
Barkod:
9786054282029
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünyada ve ülkemizde meydana son değişiklikleri dikkate alarak hazırlanan bu kitap konuları sırayla karışık biçimde vermek yerine sosyal bilgiler öğretimindeki konuları belli temalar çerçevesinde kendi içinde bölümlere ayırarak tasniflemiştir. Böylece Sosyal Bilgiler konularının daha kolay ve anlaşılır biçimde öğretilebileceği düşünülmüştür. Ayrıca kitap bu yönüyle Sosyal Bilgiler Eğitimine farklı bir anlayış da kazandırmayı hedeflemiştir.
Kitapta dünyada ve ülkemizde Sosyal Bilgiler Öğretimi ve Sosyal Bilgiler Programı, Sosyal Bilgilerde Kavram ve Becerilerin Öğretimi, Sosyal Bilgilerde Araç–Gereç ve Teknoloji Kullanımı, Sosyal Bilgilerde Yaklaşım ve Yöntemler, Sosyal Bilgilerde Okul Dışı Faaliyetler, Sosyal Bilgilerde Ölçme ve Değerlendirme ve Sosyal Bilgilerde Disiplinler Arası Konular bölüm başlıkları altında konular tasniflenmiştir.
Bu eserde, bu ana bölüm başlıkları altında farklı uzmanların katkı sağladığı bir çok konuyu bulabileceksiniz. Kitaptaki konular ayrıca etkinlik örnekleriyle zenginleştirilmiştir. Bu etkinliklerin Sosyal Bilgiler alanında çalışmalar yapan eğitimci ve öğrenciler için birer ipucu niteliğinde olacağı ve daha da geliştirilip zenginleştirileceği umulmaktadır.