Siyasi İfade Özgürlüğünün Sınırlanması ve Ölçülülük İlkesi Oğuzhan Balta  - Kitap

Siyasi İfade Özgürlüğünün Sınırlanması ve Ölçülülük İlkesi

1. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
214
Barkod:
9786050511505
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eser de, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'nin 10. maddesinde, Anayasa'nın ise ana olarak 26. maddesinde düzenlenen ifade özgürlüğünün kuramsal boyutu, temel tezleri, Sözleşmesel ve Anayasal güvence kapsamı, sınırlama sebepleri, usulü ve mahkemelerin sınırlama ölçütleri ortaya konularak, ifade özgürlüğünün siyasal alandaki kullanımında devletin müdahalesi halinde, sınırlama ölçütlerinden, sınırlamanın demokratik toplumda zorunlu olması şartı kapsamında, müdahalenin gereklilik, elverişlilik, orantılılık şartını sağlayıp sağlamadığı muhakemesinde, iki mahkemenin bu ölçütleri esastan ve usulden nasıl değerlendirdiği, içtihat farklılığı, AYM'nin İHAM'ın içtihatların ayrıştığı noktadaki gerekçelendirmeleri, mevcut içtihat farklılığının ifade özgürlüğünün kuramsal tezlerine bakış açısındaki, varsa yansımalarını ortaya konmak amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda siyasi ifade özgürlüğü konusunda İHAM'ın temel ve güncel içtihatları ile AYM'nin genel olarak bireysel başvuru içtihatları karşılaştırmalı olarak incelenecektir. Diğer yandan farklılığın Avrupa Kamu Düzeni standartlarını ileriye götürebilecek nitelikte olup olmadığı, ifade özgürlüğü lehine mi olduğu tartışılarak, aksi hal mevcut ise farklılıkların sonuçları ile nasıl giderilebileceği tartışılacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Olarak İfade Özgürlüğü
.
İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'nde ve Anayasa'da Siyasi İfade Özgürlüğü ile İfade Özgürlüğünün Sınırlandırılması Ölçütleri
.
Ölçülülük İlkesi