Milletlerarası Özel Hukukta Soybağının Kurulması Dr. Öğr. Üyesi Neşe Baran Çelik  - Kitap

Milletlerarası Özel Hukukta Soybağının Kurulması

1. Baskı, 
Eylül 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
258
Barkod:
9786050509335
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde yaşanan insan hareketliliği her geçen gün yabancılık unsuru taşıyan aile ilişkilerinin sayısının artmasına sebebiyet vermektedir. Bu sebeple, aile hukukunu ilgilendiren evlilik, boşanma, velayet, nafaka gibi konuların yanı sıra çocuğun soybağının kurulması hususunda da milletlerarası özel hukuk kapsamında çözümlenmesi gereken farklı uyuşmazlıkların sayısı artmaktadır. Milletlerarası özel hukukta çocukların korunması, nafaka, velayet ve evlat edinme konusunda yürürlükte olan katılımcı oranı yüksek çok taraflı milletlerarası sözleşmeler bulunmaktadır. Ancak aynı şeyi soybağının kurulması bakımından söylemek mümkün değildir. Soybağının kurulması ile ilgili olarak devletlerin farklı düzenlemeleri, bir devlette yasal olarak kurulan soybağının diğer devletlerde varlığını sürdürememesine neden olabilmektedir. Bu durum hem çocuklar hem de aileleri için önemli sorunlar yaratabilmekte; her şeyden öte çocuğun kimliği ve vatandaşlığı bakımından belirsizliğe sebep olabilmektedir.
Çalışma da, bu güncel sorunlara ve sorunların çözümüne duyulan ihtiyaca dikkat çekmek, aynı zamanda da söz konusu sorunların çözümüyle ilgili mevcut görüş, yasal düzenleme ve uygulama örneklerine yer vererek Türk hukuku açısından da bir perspektif sağlayabilmek için çeşitli devletlerin yasal düzenlemelerine, mahkeme kararlarına ve AİHM içtihatlarına yer verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Soybağı Kavramı ve Maddi Hukuk Bakımından Soybağının Kurulması
.
Milletlerarası Özel Hukukta Soybağının Kurulmasına Uygulanacak Hukukun Tayini
.
Türkiye'de Açılacak Yabancılık Unsurlu Babalık Davasına İlişkin Meselelerin Tahlili
.
Yabancı Makamlarca Düzenlenen Doğum Belgeleri ile Yurt Dışında Gerçekleştirilen Tanımaya İlişkin Belgeler Aracılığıyla Soybağı İlişkisinin Tanınması
.
Taşıyıcı Annelik Yöntemi ile Doğan Çocuklar ile İstem Sahibi Ebeveyn
.
Ebeveynler Arasındaki Soybağı İlişkisinin Sınır Ötesi Tanınması Meselesi