Türkiye'de Rekabet Yönetimi Tekelci Düzenlemenin Ekonomi – Politiği Dr. Cengiz Ekiz  - Kitap

Türkiye'de Rekabet Yönetimi

Tekelci Düzenlemenin Ekonomi – Politiği

1. Baskı, 
Ağustos 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
320
Barkod:
9786055782344
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
165,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Faşizm, kapitalizmin ideolojik ruhudur! Bu ruh silahla, kitapla, araştırmayla, parayla, sloganla; yani aklınıza gelebilecek her türlü baskı aracıyla kendisini kurar. Gözümüze neon ışıkları verir. Sizi aydınlattım der. Geçici körlüğümüzün karanlığında iktidarını kurar. İşte ideolojik kapitalizmin faşist ruhu tam da böyle birşeydir. İroniktir! Bir şeyin tam tersini göstererek dalga geçer. Verimlilik diyorsa zinhar verimsizdir. Rasyonalite diyorsa irrasyoneldir. Şeffaflık diyorsa mafyatiktir. Rekabet diyorsa tekelcidir.
İktisadın ve kamu yönetiminin teknik doğrular seti şeklinde tartışılan paket programları da insanlara aynı şekilde etki etmeye yönelik hazırlanmış bilimsel amentülerdir; ideolojiktir; metafiziktir; tarihsellikten ve eleştirel akıldan yoksundur.
Dr. Cengiz Ekiz’in kitabı da kapitalizme ve Türkiye’de yaşanan özelleştirme uygulamalarına yukarıda çizilen çerçevede yaklaşan eleştirel bir metodolojinin ürünü özgün bir çalışmadır. Dr. Ekiz, “Kapitalist rekabet tekelleşme yaratır” önermesini Türkiye’de özelleştirme uygulamaları ve rekabet yönetimi üzerinden tartışmaktadır. Bu bağlamda özelleştirme üzerinden bizlere dayatılan mantık silsilesi, gözümüzü rekabet söylemi ile körleştirirken, arkasında tekelleşmeyi, tekelci kârları ve ilkel birikim olgusunu gizlemektedir.