Türkiye’de Çağdaş Düşünce Tarihi Hilmi Ziya Ülken  - Kitap

Türkiye’de Çağdaş Düşünce Tarihi

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x23
Sayfa:
776
Barkod:
9786053608561
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
(1901-1974) İstanbul’da doğdu.Mülkiye’den mezun oldu, 1924-33 arasındaçeşitli kentlerin liselerinde tarih, coğrafya,psikoloji ve sosyoloji öğretmenliği yaptı.1933’teki Üniversite Reformu ile İstanbulÜniversitesi’nde görevlendirildi. 1940’tafelsefe profesörü oldu. Sosyoloji Bölümü’nünkurulmasını ve kurumsallaşmasını sağladı.1944-48 yıllarında İTÜ’nün daveti üzerinesanat tarihi dersleri verdi. Çalışmalarınıuluslararası platformda da sürdürdü.UNESCO Üyeliği’nin ardından ISA’nın(Uluslararası Sosyoloji Derneği) kurucuüyesi, sonra da başkan yardımcısı olduve 1953’te 15. Uluslararası SosyolojiKongresi’nin İstanbul’dadüzenlenmesini sağladı.
Genç yaşında başladığı, sosyolojiden felsefeye, tarihten edebiyata ve sanata uzanançeşitli alanları bütünleştiren yayın faaliyetini vefatına dek kesintisiz sürdürdü. Kültürve düşünce dünyamızdaki etkisi, ünlü felsefeci Hans Reichenbach’a “Bu adam beyinoburluğuna tutulmuş” dedirtecek denli etkindir.
Ülken’in Seçme Eserleri kapsamında yayınladığımızZiya Gökalp, Millet ve Tarih Şuuru, iki ciltlik Felsefeye Giriş, Aşk Ahlâkı,Uyanış Devirlerinde Tercümenin Rolü ve Yarım Adam'ın ardından Ülken'in dev eseriTürkiye'de Çağdaş Düşünce Tarihi'ni okurlarımıza sunuyoruz. Türkiye’de Çağdaş Düşünce Tarihi, Tanzimat sonrası düşünce yaşamımızın gelişimini ve ülkemizdeki bütün düşünce akımlarını sergiliyor. Kendi alanında tek kaynaksayılması gereken ve bir ansiklopedi niteliği taşıyan bu yapıtın bir başka önemi debugün geniş bir okur yığınının yararlanamadığı süreli yayın organlarını süzgeçtengeçirmesi. Yapıt Namık Kemal’den Ziya Gökalp’e, Ali Suavi’den Mustafa Suphi’ye,Dr. Abdullah Cevdet’ten Hikmet Kıvılcımlı’ya, Beşir Fuat’tan Prens Sabahattin’e,Yusuf Akçura’dan Ahmet Ağaoğlu’na, A. Hamdi Başar’a dek uzanan geniş bir alandadüşünce yaşamımızın köşe taşlarını bütün zenginliğiyle gözler önüne seriyor.