Kültürlerarası Eğitim İnsan Kaynaklarının Kültürlerarası İletişim Alanında Geliştirilmesi Dr. Fulden İnal Zorel  - Kitap

Kültürlerarası Eğitim

İnsan Kaynaklarının Kültürlerarası İletişim Alanında Geliştirilmesi

1. Baskı, 
Mart 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
200
Barkod:
9786055176518
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
250,00
İndirimli (%10):
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ekonomik anlamda ulusal sınırları ortadan kaldıran uluslararası işletmeler sahip oldukları insan kaynakları profili dolayısıyla çok kültürlülüğü etkin şekilde yönetmek durumundadır. Farklı kültürlerle bir arada çalışan ve etkileşimde bulunan insan kaynaklarının gelişiminde kültürlerarası yetkinliğin kazandırılması iş hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi ve başarı açısından önemli hale gelmiştir. Özellikle farklı ülkelerde görev yapan uluslararası işletme çalışanlarının, etkileşimde bulundukları yeni kültürde iş hayatına ve sosyal hayata uyum sağlayabilmeleri açısından kültürleri tanımaları ve kültürel farklılıkları anlamaları bir gereklilik olmuştur.
Bu nedenlerden dolayı günümüzde işletmeler çalışanlarını sadece uzmanlık alanlarının kapsamına giren konularda değil kültürlerarası eğitim yoluyla kazandırılacak bilgi, beceri ve tutumlar çalışanların iş ve sosyal hayatlarında kültürel farklılıklar nedeniyle yaşayabilecekleri zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacaktır. Böylelikle çalışanların hem kültürlerarası uyum sağlama hem de görevlerini başarıyla gerçekleştirme konularında gelişmeleri ve desteklemeleri sağlanabilmektedir.