Sanat Eğitimi Kuramları ve Yöntemleri Kazım Artut  - Kitap

Sanat Eğitimi

Kuramları ve Yöntemleri

7. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
402
Barkod:
9786055213473
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Eğitim Fakülteleri, Güzel Sanatlar Fakülteleri, bazı Yüksekokullar ve Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinde verilmekte olan Sanat Eğitimi-Estetik Eğitimi (Görsel Sanatlar Eğitimi) derslerine kaynaklık edecek biçimde tasarlanmıştır.
Kitap; Estetik ve Sanat, Sanat Tarihi, Sanat Eğitimi, Sanatın Elemanları, Yaratıcılık, İlkokul ve Ortaokulda Sanat Eğitimi, İlkokul ve Ortaokulda Sanat Etkinlikleri adı altında yedi bölümden oluşmaktadır. Kitabı oluşturan bölümler sistematik olarak birbirleriyle ilişkilendirilerek düzenlenmiştir. Öğretmen adayının (öğretmenin) bilgilenmesi gereken temel kavram ve yöntemlerin gerekliliği düşünüldüğünde bu konu kendi içinde özel bir anlam taşımaktadır. Dolayısıyla öğretmen adaylarının sanata ilişkin geniş bakış açılarının oluşması hedeflenerek kitabın içeriği geniş tutulmuştur. Ayrıca metinler içinde geçen bazı kuram veya kavramların tanımına ilişkin açıklamalı sözlük, kitabın sonunda, ilgili açıdan eksiklikleri giderecek bir şekilde düzenlenmiştir.
Kitap; sanat eğitimine, genel eğitimin önemli, özel bir disiplin alanı olarak yaklaşmakta; sanatın mantığının kuramsal açıdan kavranmasına, öğrenme ve öğretme yöntemlerine sistematik bakış açıları getirmektedir. Aynı zamanda sanata duyarlı olan tüm okuyucuların, sanata ilişkin temel soru ve sorunlarına bu kitabın yanıt verebileceği ve geniş bir görüş ve öngörü kazandırabileceği düşünülmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Estetik ve Sanat
.
Sanat Tarihi
.
Sanat Eğitimi
.
Sanatın Elemanları
.
Yaratıcılık
.
İlköğretimde Sanat Eğitimi
.
İlköğretimde Sanat Etkinlikleri
Kitapla İlgili Kategoriler