Sosyal Hakların Uluslararası Korunması ve Avrupa Sosyal Şartı Sistemi Dr. İzzet Mert Ertan  - Kitap

Sosyal Hakların Uluslararası Korunması ve Avrupa Sosyal Şartı Sistemi

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
149
Barkod:
9786053332176
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
249,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dört bölüme ayrılan bu çalışmanın ilk bölümü, bir insan hakkı kategorisi olarak sosyal hakların sistemin bütünü içindeki yerini tespite odaklanmıştır. Bu amaçla ilk bölüm, sosyal hakların tarihsel kökenini ortaya koyma çabası ile başlamıştır. Bundan sonra ise sosyal hakların, medeni ve siyasi haklar ile karşılaştırıldığında daha etkisiz olan korumanın nedenleri ve daha etkili korumanın sağlanabilmesi girişimleri inceleme konusu yapılmıştır.
İkinci bölüm, medeni ve siyasi hakları koruyan insan hakları sözleşmeleri sistemlerinin sosyal haklara ilişkin olarak sağladığı ileri sürülen korumaya ayrılmıştır. Söz konusu meseleye, sağlanan korumanın sosyal hakların korunması ihtiyacını itfa edip etmediği paradigmasından yaklaşılmıştır. Böylece ortaya çıkacak sonuç ise sosyal hakların, spesifik koruma sistemlerine ihtiyacı olup olmadığı noktasıdır.
Üçüncü bölümün konusunu oluşturan uluslararası ve bölgesel diğer sistemlerin incelenmesi, Avrupa sisteminin karşılıklı etkileşim içinde bulunduğu bütünün diğer parçaları ile arasındaki benzerlikleri ya da farklılıkların meydana çıkarılmasını amaçlamıştır.
Dördüncü ve son bölüm ise münhasıran Avrupa Sosyal Şartı sistemine özgülenmiştir. Bu bölümde Şart'ın hem maddi hukuk hem de usul hukuku bakımından geçirdiği tarihsel aşamalar içinde gösterdiği gelişim ve bu gelişim sonucunda bugün geldiği nokta incelenerek sağladığı korumanın yanı sıra sistemin koruma potansiyeli de tespit edilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsan Hakkı Olarak Sosyal Haklar
.
Sosyal Hakların Spesifik Tanıma ve Koruma Sistemine İhtiyacı Olup Olmadığı Meselesi
.
Spesifik Olarak Sosyal Hakları Koruyan Sistemler
.
Avrupa Sosyal Şartı Sistemi