Kuramdan Uygulamaya Kamu Yönetiminin Dönüşümü Ahmet Güven  - Kitap

Kuramdan Uygulamaya Kamu Yönetiminin Dönüşümü

1. Baskı, 
Temmuz 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
223
Barkod:
9786059524117
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
1980'li yıllardan günümüze, özellikle başta küreselleşme, iletişim ve haberleşme araçlarındaki gelişmeler, toplum ve bireyleri etkilediği kadar kamu yönetiminde de önemli gelişmelerin yaşanmasına sebep olmuştur. Kamu yönetiminde geçmişten günümüze gelen felsefi düşüncede bu değişimden önemli ölçüde etkilenmiştir.
Kamu yönetiminin tarihsel gelişim serüveni incelendiğinde klasik yaklaşımlarla başlayan Taylor, Fayol ve Weber gibi klasik düşünürlerin felsefi fikirleriyle şekillenen klasik yaklaşımların yerine günümüz kamu yönetimi anlayışında önemli bir yere sahip olan yeni kamu yönetimi yaklaşımı etrafında kendine yeni bir yönetim felsefesi oluşturmaya çalıştığı gözlenmektedir. Kamu yönetiminin klasik yaklaşımlardan portmodern yaklaşımlara bir nevi yolculuğunun anlatıldığı bu eserde, kamu yönetiminde aksayan yönler, yeni kamu yönetimi yaklaşımı çerçevesinde ileri sürülen yaklaşımlarla ele alınarak, kamu yönetimin temel sorunlarına getirdikleri çözüm önerileri değerlendirilmektedir.
Bu amaç doğrultusunda kaleme alınan eserin kamu yönetimi alanıyla ilgilenen başta akademisyenler, kamu çalışanları ve öğrenciler olmak üzere bu alanı merak edenlere kılavuzluk edeceği düşünülmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)