Apartman Yöneticisi Pratik El Kitabı Sorular – Cevaplar – Yargı Kararları Cemal Bağ  - Kitap

Apartman Yöneticisi Pratik El Kitabı

Sorular – Cevaplar – Yargı Kararları

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x19
Sayfa:
320
Barkod:
9786054631247
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, apartman sakinine, yöneticiye, denetçiye, evini kiraya verene, kiracıya, kapıcıya ve tüm ilgililere, sorunlarını mümkün olduğunca pratikte ve asgari düzeyde çözümlemek için, Soru-Cevap şeklinde hazırlanmıştır. Okurlara yardımcı olmak amacıyla; Her soru ve cevap her zaman karşınıza çıkacak sorunların tamamı olmasa dahi, kısmen çözecek nitelikte olanlar seçilerek ilgili yargı kararıyla birlikte kitaba konulmuştur.
Hazırlanan soru-cevaplar, kanun ve yönetmelik maddelerinin sıra numarasına göre dizayn edilerek hazırlanmıştır. Bu itibarla, cevapların çoğunluğu madde metnini kapsamaktadır. Kitap; konu ve kapsadığı yasalar itibariyle, bölümlere ayrılmıştır. Kat Mülkiyeti Kanunu, Borçlar Kanunu ve Kapıcılar Yönetmeliğinin bölümlerindeki dizayna uyulmuştur.
Buradaki amaç; tüm kanunlardaki ve yönetmelikteki maddelerin içeri ele alınarak, yorumlanıp, cevaplandırılarak, hiçbir ayrıntının yorumsuz kalmaması sağlanmıştır. Yine burada, uygulamada bürokrasinin yoğunlaştığı sorular ve yargı kararları seçilerek, yasalarla ilgili çözümde pratiklik ve işlerin görülmesinde, kolaylıklar amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dilekçe Örnekleri
.
Yargıtay Kararları
.
Problem Çözümleri