Karşılaştırmalı Hukukta Askeri Yargı Dr. Mustafa Şimşek  - Kitap

Karşılaştırmalı Hukukta Askeri Yargı

1. Baskı, 
Mart 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9789756292280
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Karşılaştırmalı Hukukta Askeri Yargı" adlı bu çalışmamızda, dünyadaki birçok ülkenin askeri hukuk sistemleri incele¬nerek, bu alandaki doktrin ve bazı milletlerarası kuruluşlar tarafından yapılan eleştiriler ile elde edilen güncel bilgiler ışığında genel bir değerlendirme yapılmıştır. Çalışmamızda; başvuranlara, karşılaştırmalı askeri hukukla ilgili dünyada mevcut ve güncel durumu analiz etme olanağı verecek nitelikte ve sayıdaki devletin askeri yargı hukuku hakkında bilgiler sunulmuştur.
Kitabımızda, askeri ceza ve usul hukuku sistemlerinde devam eden değişim ile bu değişimin pozitif hukuklara yansımaları da incelenmiştir. Bu kapsamda askeri yargının anayasal ardaki yeri, askeri ceza ve askeri yargılama usul kanunlarının düzenlenişi, askeri mahkemelerin kuruluşu ve genel yargı ile ilişkisi, askeri mahkeme üyelerinin statüleri, askeri yargının görev ve yetki alanı konuları irdelenmiştir. Çalışma karşılaştırmalı hukukla ilgili olduğundan, dikkat çekmesi ve araştırmacılara kolaylık olması için ülke adlan koyu yazılmıştır.
Askeri yargının evrimini konu edinen ve 1979 yılında Ankara'da düzenlenen VIII. Milletlerarası Ceza Hukuku Kongresinden günümüze dek geçen otuz iki yıllık süreçte yaşanan değişimler ve gelişmeler nedeniyle karşılaştırmalı askeri yargıya dair bilgilerin güncellenmesi ihtiyacı bu çalışmayı yapmaya bizi teşvik etmiştir. Bir ülkenin yargı teşkilatı, o ülkenin sadece yargısını değil siyasi ve sosyolojik yapısını da etkilemektedir. Askeri yargının ülkenin yargı sistemi içindeki yeri ve özelliklerinin önemi ve insan haklarını etkilemesi de çalışmamıza etken olmuştur. (Önsöz'den)
Kitapla İlgili Kategoriler