Sosyal Güvenlik Kurumunun Sağlık Harcamalarının Denetimi ve Stratejik Bir Örgüt Önerisi Dr. Yaşar Kabataş  - Kitap

Sosyal Güvenlik Kurumunun Sağlık Harcamalarının Denetimi ve Stratejik Bir Örgüt Önerisi

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
134
Barkod:
9786054259373
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de 2006 yılında 5502 sayılı Kanunla Türk sosyal güvenlik sisteminin yapısında önemli bir değişiklik yapılarak, sosyal güvenlik hizmeti veren kuruluşlar tek bir çatı altında toplanmış ve Sosyal Güvenlik Kurumu adını almıştır.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun harcamaları içinde önemli bir paya sahip olan ve son yıllarda hızla yükselen sağlık harcamalarının etkin bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir. Kurum'un kaynaklarının tutumluluk, etkinlik ve verimlilik kavramlarına uygun olarak harcanıp harcanmadığının denetlenmesinde faaliyet denetimi ön plana çıkmaktadır. Bu çerçevede Kurum'un sağlık harcamalarına yönelik faaliyet denetiminde veri madenciliği uygulamalarının da kullanılabileceği düşünülmektedir.
Şüphesiz bu çalışmada önerilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nda sağlık harcamalarına yönelik faaliyet denetimi ve veri madenciliği uygulamalarının, Kurum'un iç dinamikleri ve çevreye yönelik durum analizleri de dikkate alınarak, ilgililer tarafından yapılması ve kapsamlı olarak değerlendirilebilmesinin sonuçları çok daha etkili olabilecektir.