Avukatlık ve Noterlik Hukuku Prof. Dr. Cumhur Rüzgaresen  - Kitap

Avukatlık ve Noterlik Hukuku

1. Baskı, 
Eylül 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
333
Barkod:
9786050512878
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bilindiği üzere hukuk fakültelerinden mezun olanların çoğunluğu avukatlığı tercih etmektedir. Bu kadar talep gören bir mesleği icra eden avukatların kendi haklarını, yetkilerini ve sorumluluklarını bilmeleri önemlidir. Aynı durum noterlik bakımından da geçerlidir. İleride noter olacak kişilerin de bu kurum hakkında yeterli bilgiye sahip olması gerekir. Zaten avukatlık ve noterlik hukuku bu amaçla hukuk fakültelerinde ders olarak okutulmaktadır.
Ülkemizde avukatlık mesleğine geçişin sınavsız olması ve hukuk fakültelerinin çoğalması avukat sayısının artmasına sebebiyet vermiştir. Bu artışın getireceği sakıncaları gidermek ve meslekte kaliteyi artırmak için Devlet, 2020 yılında hukuk fakültesine kayıt yaptıranların avukat ve noter olmalarını hukuk mesleklerine giriş sınavında başarılı olma şartına bağlamıştır. Bu konuda oldukça geç kalınmış olunsa da sınavın getirilmiş olması önemli bir adımdır ve bu adımdan asla dönülmemelidir.
Hukuk mesleklerine giriş sınavında sorulacak konular arasında avukatlık hukukunun da bulunması bu dersi eskiye göre daha önemli hale getirmiştir. Bu nedenle fakültelerde seçimlik ders olarak okutulan avukatlık ve noterlik hukukunun artık mecburi ders haline getirilmesi faydalı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Avukatlık Hukuku
.
Noterlik Hukuku