Uluslararası Kuruluşların Türkiye'de Sosyal Güvenlik Mevzuatının Oluşumuna Etkileri Mehmet Selvi  - Kitap

Uluslararası Kuruluşların Türkiye'de Sosyal Güvenlik Mevzuatının Oluşumuna Etkileri

1. Baskı, 
Temmuz 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
162
Barkod:
9786054847563
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın konusu, "Uluslararası Kuruluşların Türkiye'de Sosyal Güvenlik Mevzuatının Oluşmasındaki Etkileri" olarak belirlenmiş olup, konu başlığında da ifade edilen uluslararası kuruluşlar olarak yalnızca "Uluslararası Çalışma Örgütü" ile "Avrupa Konseyinin ele alınmasının uygun olacağına karar verilmiştir.
Bu çalışmayla öncelikli olarak, Türkiye'nin üyesi ve hatta kurucu üyesi olduğu ve uluslararası düzeyde sosyal güvenlik hukukunun gelişmesine öncülük eden söz konusu kuruluşlar ile Türkiye'nin durum değerlendirilmesinin ortak bir belgede toplanması hedeflenmiştir. Böylece, tez çalışmasında ele alınan bazı konuların yürütüm, değerlendirme ve koordinasyonundan doğrudan sorumlu kurum olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ile Bakanlık ana hizmet birimlerinden Dış İlişkiler ve Yurt Dışı İşçi Hizmetleri (DİYİH) Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde kolaylıkla erişilebilecek ve faydalı olacağı düşünülen bir belgenin sunulması amaçlanmıştır.
Diğer taraftan, söz konusu kuruluşların Türk mevzuatı üzerindeki etkilerini araştıran ve değerlendiren böylesi bir çalışma ile Türkiye'deki sosyal güvenlik mevzuatının kaydettiği ilerlemeler ve/veya eksikliklerin tespit edilmesi de amaçlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uluslararası Çalışma Örgütü ve Avrupa Konseyi'nin Sosyal Güvenlik Normlarına İlişkin Düzenlemeleri
.
Uluslararası Normların Uygulanmasına İlişkin Uluslararası Denetim Mekanizmaları ve Yöntemleri
.
Uluslararası Kuruluşların Sosyal Güvenliğe İlişkin Normları ile Denetim Mekanizmaları Işığında Türkiye'deki Mevzuatın Değerlendirilmesi