İş Sağlığı ve Güvenliği İşçi ve İşveren Rehberi Dr. Teoman Akpınar  - Kitap

İş Sağlığı ve Güvenliği İşçi ve İşveren Rehberi

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
298
Barkod:
9786051522135
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Herhangi bir işyerinde çalışanların ya da herhangi bir işletmeyi yönetenlerin özellikle iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin kuralları bilmesi gerekmektedir. Hukuki normların bilinmesi ve uygulanması öncelikle işverenlere yüklenmiş bir borç olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ancak, çalışanların da hak ve menfaatlerini bilmesi ve bu kuralların işveren tarafından yerine getirilmesi için çaba sarf etmesi gerekebilmektedir. Çalışanların bunu yapabilmesi için hukukun getirdiği hükümleri öğrenmesi faydalı olacaktır.
Bu çalışma, iş sağlığı ve güvenliği kavramını hem işverenin yükümlülükleri hem de çalışanların hakları ve görevleri açısından ele almıştır.
Bu nedenle öncelikle 4857 Sayılı İş Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak çıkarılan yönetmeliklerine göre işverenlerin görev, yetki ve yükümlülükleri incelenmiş; ikinci olarak 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Yönetmeliklerine göre işverenlerin görev, yetki ve yükümlülüklerine yer verilmiştir.
Son olarak çalışanların bilgilendirilmesi, eğitimi, görüşlerinin alınması ve katılımlarının sağlanması konusunda işverenlerin sorumlulukları ile çalışanların yükümlülükleri açıklanmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
4857 Sayılı İş Kanunu ve Yönetmeliklerine Göre İşverenlerin Görev, Yetki ve Yükümlülükleri
.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Yönetmeliklerine Göre İşverenlerin Görev, Yetki ve Yükümlülükleri
.
Çalışanların Bilgilendirilmesi, Eğitimi, Görüşlerinin Alınması ve Katılımlarının Sağlanması Konusunda İşverenlerin Görev, Yetki ve Yükümlülükleri ile Çalışanların Yükümlülükleri