Suudi Arabistan'da Katılım Bankacılığı ve Tarihsel Gelişimi Dr. Öğr. Üyesi Filiz Eryılmaz, Prof. Dr. Mehmet Yüce  - Kitap

Suudi Arabistan'da Katılım Bankacılığı ve Tarihsel Gelişimi

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
96
Barkod:
9786257858564
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
133,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Küresel katılım bankacılığı sektörü ülke bazında incelendiğinde, pazar payı açısından en başarılı ülke olarak karşımıza Suudi Arabistan çıkmaktadır. Öyle ki, 2014 yılı verilerine göre Suudi Arabistan küresel pazarın %33'ünü elinde tutmaktadır. Bu nedenle gelecek dönemlerde küresel katılım bankacılığı piyasasından ciddi pay almayı planlayan ülkelerin, Suudi Arabistan örneğinden çıkaracakları mühim dersler olduğuna ilişkin hâkim bir kanı söz konusudur.
Katılım bankacılığı sektöründeki bu başarısından hareketle bu çalışmada Suudi Arabistan'da katılım bankacılığının durumu masaya yatırılmış. Bunun için ilk bölümde İslami Finans ve Katılım Bankacılığı'na değinildikten hemen sonra ikinci bölümde Suudi Arabistan'ın siyasi durumu ve genel ekonomik durumu ele alınmış. Ardından ülkenin bankacılık sektörünün genel özelliklerine yer verilmiş. Üçüncü ve son bölümde ise Krallığın katılım bankacılığı sektörünü ayrıntılı bir biçimde ele almadan önce hem Dünya'da hem Suudi Arabistan'da İslami finansın ve asıl odak noktamız olan katılım bankacılığının hangi evrelerden geçtiği anlatılmış. Üçüncü bölümün sonunda ise Suudi Arabistan katılım bankacılığı sektöründen yola çıkarak gerek küresel gerekse Türkiye özelinde neler yapılması gerektiği tartışılmış. Son olarak sonuç bölümünde hem küresel pazar hem de Suudi Arabistan özelinde katılım bankacılığı sektörüne ait gelecek projeksiyonlarına yer verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler