İstatistiksel Analiz Dilek Altaş  - Kitap

İstatistiksel Analiz

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
251
Barkod:
9786053778684
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
149,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın amacı, istatistiksel tahmin teorisinde kullanılan istatistiksel teknikler ile ilgili teorik bilgiler vermek ve uygulamalar yapmaktır. Kitapta işlenen konuların daha iyi anlaşılması, istatistiğin temel konularının biliniyor olmasını gerekli kılmaktadır.
Bu amaçla, kitabın birinci bölümünde, tahmin teorisinde önemli bir yer tutan örnekleme dağılımları ve örnekleme dağılımları üzerinde hesaplanan çeşitli ölçütler anlatılmıştır.
İkinci bölümde, bilinmeyen anakütle parametreleri ile ilgili nokta ve aralık tahminlerinin nasıl yapılacağına dair bilgiler verilerek çeşitli örneklere yer verilmiştir.
Üçüncü bölümde, değişkenler arasında sebep sonuç ilişkisini inceleyerek geleceğe ilişkin öngörüler yapmak amacıyla kullanılan Regresyon ve Korelasyon Analizi anlatılmış, konu ile ilgili uygulamalara yer verilmiştir.
Dördüncü bölümde, Zaman Serisi Analizi anlatılmıştır. Bu bölümde öncelikle zaman serisinin bileşenlerine yer verilmiş, daha sonra zaman serilerinde yapılan çeşitli düzeltme işlemleri açıklanmış, zaman serilerinin analizi detaylı olarak incelenmiştir. Zaman Serisi Analizi tahmin teknikleri arasında en kolay uygulanabilen ve sıklıkla kullanılan tekniklerden biridir.