Türkiye Denetim Standartları Uygulama ve Yorumları Kolektif  - Kitap

Türkiye Denetim Standartları

Uygulama ve Yorumları

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18x24
Sayfa:
595
Barkod:
9786053441946
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Denetim ticari hayatta çok önemli bir fonksiyon üstlenmektedir. Özel sektörün gelişmesi, ortaklık yapılarının karmaşıklaşması, ekonomik sınırların kalkarak işletmelerin bir dünya şirketi haline gelmesi denetim önemini giderek arttırmaktadır.
Denetimin artan önemi, denetim sektörünün giderek büyümesine ve bu alanda nitelikli personel ihtiyacına yol açmaktadır. Meslek mensuplarının (SMMM ve YMM) özellikle bağımsız denetim konusundaki uygulama eksiklikleri, nitelikli personel sorununu daha da kronikleştirmektedir.
Kitabımız bu ihtiyacı karşılamak için kaleme alınmıştır. Kitabın temelini, Gazi Üniversitesi tarafından başarı ile yürütülen KGK Bağımsız Denetçi Yetkilendirme Eğitimi materyalleri oluşturmaktadır.
Kitabımızda konular uluslararası denetim standartları ekseninde ele alınmıştır. Kamu Gözetimi Kurumu tarafından yayınlanan standartlarda, uluslararası standartların birebir çevirisi niteliğindedir. Bu nedenle, kitabımızda kimi zaman uluslararası denetim standartları (International Standart on Auditing, ISAS), kimi zaman ise bağımsız denetim standartları (Bağımsız Denetim Standartları, BDS) birbirleri yerine kullanılmıştır. KGK tarafından yayınlanan standartların henüz tamamlanmamış olması bunun ana nedenini oluşturmaktadır. Çevirilerde yer alan bir takım aksaklıklarda bu hususu desteklemektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Denetim Teorisi
.
Tarihi Finansal Bilginin Denetimi ve Sınırlı Bağımsız Denetim
.
Tarihi Finansal Bilgilerin Denetimi ve Sınırlı Bağımsız Denetimi Dışında Kalan Güvence Sözleşmeleri