Ceza Muhakemesinde İstinaf Kanun Yolu Uğur Aşkın  - Kitap

Ceza Muhakemesinde İstinaf Kanun Yolu

1. Baskı, 
Haziran 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
239
Barkod:
9786053004981
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
230,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 272 ila 285'inci maddeleri arasında düzenlenen, ülkemizde 20.07.2016 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan istinaf kanun yolu detaylı olarak ele alınmaya çalışılmış.
Çalışma iki ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde kanun yolu ve istinaf hakkında genel bilgiler verilerek kavramlar açıklanmış ve tarihi süreç içerisinde istinafın gelişimi Eski Yunan'dan başlayarak günümüze kadar incelenmiş. Devamında istinafın lehinde ve aleyhinde ileri sürülen görüşler ile istinafa hâkim olan ilkeler ele alınarak, bunlara ilişkin değerlendirmeler yapılmış.
İkinci bölümde ise istinaf başvurusunun şartları ve etkileri ile istinaf başvurusuna ilişkin yapılacak işlemler irdelenmiş. Ayrıca bu bölümde, istinaf incelemesi sonucunda bölge adliye mahkemelerinin verebileceği kararlar ve bunlara karşı başvurulabilecek kanun yolları gösterilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kanun Yolu ve İstinaf Hakkında Genel Açıklamalar, İstinafın Tarihi Gelişimi, İstinafa İlişkin Leh ve Aleyhteki Görüşler, İstinafa Hâkim Olan İlkeler
.
İstinaf Kanun Yolu