Edebi Metinlerle Çocuk Edebiyatı Doç. Dr. Şener Demirel  - Kitap

Edebi Metinlerle Çocuk Edebiyatı

2. Baskı, 
Mart 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
380
Barkod:
9786053640769
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çocuk, çok genel bir ifadeyle kendine has bir görünüşe, kişiliğe, harekete, duygu dünyasına ve zekâya sahip olan, yani her biri ayrı ayrı yaratıcı beceri, ilgi ve yeteneklerle donatılmış bireydir. Böylesine zengin bir içeriği bünyesinde barındıran çocuğun doğumundan itibaren birtakım ilgi ve ihtiyaçları vardır. Bu ilgi ve ihtiyaçlar onun yaratılışı gereğidir.
Söz konusu ihtiyaçlar içinde göz ardı edilmemesi gerekenlerden biri de onun eğlenmesi, hoşça vakit geçirmesi ve öğrenmesi–eğitilmesidir. Bunları en basit, en kolay ve zararsız yoldan sağlayacak araç ise edebî eserlerdir. Bu çerçevede, türlü içeriklerden meydana gelen, "etkili ve güzel bir dil kullanımıyla çocuklar için çocuksu duyarlılıklar dikkate alınarak yazılmış–söylenmiş edebî eserler" çocuk edebiyatı başlığı altında değerlendirilmektedir.
Elinizdeki eserin, başta Türkçe ve sınıf öğretmenleri olmak üzere bütün eğitimcilere, çocuk ve çocuk edebiyatı üzerine araştırma yapan akademisyenlere ve çocuklarının eğitimini düşünen ebeveynlere yararlı olması umulmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çocuk, Çocuğun Gelişimi Özellikleri, İhtiyaçları ve İlgi Alanları
.
Çocuk Edebiyatı
.
Çocuk Edebiyatında Tema ve Sevgi Teması Bağlamında Anne ve Baba Sevgisi
.
Çocuk Kitapları
.
Çocuklarda Okuma Alışkanlığını Geliştirme Yolları Üzerine
.
Çocuk Edebiyatı Ürünlerinin Türkçe Eğitimi Açısından İncelenmesi
.
Edebi Metinlerle Çocuk Edebiyatında Türler