Covid–19 Pandemisi Sürecinde Sosyoekonomik ve Politik İncelemeler Prof. Dr. Ayfer Gedikli, Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar  - Kitap

Covid–19 Pandemisi Sürecinde Sosyoekonomik ve Politik İncelemeler

1. Baskı, 
Şubat 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
634
Barkod:
9786057858757
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
616,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eserde Covid-19 pandemisinin makroekonomik ve sektörel etkileri, borsa ve finansal sistem üzerine yol açtığı olumsuzluklar, enerji arz güvenliği, uluslararası ticaret ve işletme düzeyinde etkileri ile küresel tedarik zincirinin süreçte karşılaştığı zorluklar ele alınmıştır. Pandeminin getirdiği işsizlik, yoksulluk sorunları, salgının başta yaşlılar olmak üzere farklı yaş grupları üzerine etkileri, salgın döneminde sosyal hayat ve kent yönetimleri yanında uluslararası iş birlikleri ve güvenlik konuları incelenmiştir.
Eserde pandemi döneminde çok tartışılan "aşı yaptırmama hakkı" gibi kişisel hak ve hürriyet konuları yanında ülkeler arası ilişkilerde "yeni normal" gereği dijital diplomasi konuları da ele alınmıştır. Ekonomi, işletme, finans, maliye, sağlık yönetimi, uluslararası ilişkiler ve kent yönetimi gibi farklı bilim alanları özelinde pandemiden çıkış ve pandeminin tehditleri ile mücadele yanında fırsatlardan yararlanma konularında da politika önerilerinde bulunulmuştur. Bu nedenle, eserin sadece bilim insanlarının, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin değil, politika yapıcıların, alandan bürokratların ve iş insanlarının istifadesine de sunulması hedeflenmiştir.