Küreselleşen Dünyada Güvenlik Dr. Ömer Urhal  - Kitap

Küreselleşen Dünyada Güvenlik

2. Baskı, 
Ağustos 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
744
Barkod:
9786055633097
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
52,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Enformasyon ve telekominikasyon teknolojisindeki gelişmeler, insanoğluna dünya üzerinde geniş etkileşim imkanı sunmuştur. Özellikle, ekonomik alandaki bu hızlı değişim, sağladığı imkanlar ve avantajlar toplumsal alana aynı hızla yansımamıştır. Diğer yandan, küresel toplum, ekonomik küreselleşme süreci ile birlikte toplumsal barışı ve sosyal gelişmeyi olumsuz etkileyen çok sayıda riski de beraberinde getirmiştir.
Bu çerçevede, küreselleşmenin çok ileri boyutlara geldiği dünyada ve uluslararası ilişkiler sisteminde, güvenlik konusu da küresel bir nitelik kazanmıştır. Dolayısıyla, her güvenlik problemi için ulusal boyut yanında bölgesel ve uluslararası boyuttan da söz etmek zorunlu hale gelmiştir. Artık günümüzde ulusal politikalar, küreselleşme bağlantısı olmadan uygulama imkanı kalmamış, hatta hemen hemen hiçbir toplumsal problemi küreselleşme sürecinden arındırmak da mümkün görülmemektedir.
İşte bu çalışma, kamu güvenliği çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadelede yapılacak olan operasyonların sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi, ihtiyaç hissedilen konularda gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi ve istenen konularda dosyaların hazırlanabilmesi ve elde edilen bilgilerin değerlendirilebilmesi konusunda çok iyi işleyen bir istihbarat kriminal istihbarat veya Suç İstihbaratı mekanizmasının kurulması gereğinden ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla, küreselleşmenin birey, toplum ve devlete yönelik olumlu veya olumsuz etkileri, devlet güvenliğini tehdit eden unsurlarla mücadele edecek önemli birimlerden biri olan istihbarat hizmetlerini de aynı paralelde etkilemiş olması nedeniyle, istihbarat kavramı ve devlet güvenliğini tehdit eden örgütlü suçlar birlikte değerlendirilmiştir.
Özellikle, bu alanda akademik bir bakış açısı sunulması ve bu temelde güvenlik eğitimi veren okullarda okutulan derslere yardımcı ve kaynak oluşturması, ayrıca bu alanlarda hizmet veren uygulayıcı birimlere de katkı sağlaması düşünülerek kitabın ismi Kamu Güvenliği Açısından İstihbarat ve Örgütlü Suçlar olarak belirlenmiş ve birden fazla amaca hizmet etmesi öngörülmüştür.