Organizasyon Reorganizasyon İş Tanımları ve Norm Kadro (Kurumsal ve Uygulamadan Örneklerle) Prof. Dr. Hikmet Timur  - Kitap

Organizasyon Reorganizasyon İş Tanımları ve Norm Kadro

(Kurumsal ve Uygulamadan Örneklerle)

1. Baskı, 
Ağustos 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
210
Barkod:
9789756325919
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir organizasyonun kuruluş amacına en etkin ve en verimli yoldan ulaşabilmesi, o organizasyonun organizasyon (örgüt) tasarımında gözönünde tutulacak faktörlere riayet edilerek dizayn edilmesine ve organizasyonda yer alan her bir pozisyona o pozisyonun iş tanımları dikkate alınarak hazırlanan iş gereklerinde belirtilen niteliklere uygun elemanların seçilmesine ve atanmasına bağlıdır.
Ancak, organizasyon ne kadar iyi dizayn edilirse edilsin, eleman seçiminde ne kadar dikkatli davranılırsa davranıisın sosyal bir varlık olan organizasyonlar tıpkı biyolojik varlıklar gibi zamanla yaşlanır ve yetersiz hale gelirler.
Fakat sosyal bir varlık (sistem) olan organizasyonların biyolojik varlıklardan (sistemlerden) en büyük farkı, biyolojik sistemlerde yaşlanmayı durdurmaya henüz kesin bir çözüm bulunmamasına karşın, sosyal sistemlerde yaşlanma ya da yetersizleşme başladığında reorganizasyon yolu ile bu yaşlanmayı ya da yetersizleşmeyi durdurmak ve hatta daha da gençleştirmek mümkündür. (Tanıtım Bültenin'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yönetim Anlamı, Önemi ve Fonksiyonları
.
Reorganizyasyon
.
İş Analizi ve İş Tanımı
.
Norm Kadro