Teori ve Araştırma Boyutuyla Sosyal Sorunlar Doç. Dr. Orhan Koçak  - Kitap
Teori ve Araştırma Boyutuyla

Sosyal Sorunlar

1. Baskı, 
Ağustos 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
355
Barkod:
9786053279297
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
200,00
İndirimli (%10):
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sosyal Sorunlar adlı bu çalışmada, günümüz modern hayatın sorunları olan sosyal sorunlar akademik bir bütünlük içerisinde ifade edilmeye çalışılmış. Çalışmaya, çalışma hayatının merkeze alındığı modern dönemin başlangıcı olarak kabul edilen sanayi dönemi ile başlanılmış. Kuşkusuz böyle bir başlangıç, sosyal sorunların en önemli kaynağı olan sanayileşmenin ve modernleşmenin anlaşılması açısından da önemli olmaktadır. O nedenle kitap içerisinde çalışma hayatının istihdam ve işsizlik gibi konulan da yer almış.
Çalışmada, dezavantajlıların karşılaştıkları sorunların yanında, son yıllarda önemli bir sorun olan göç ve ortaya çıkardığı sorunlar nedeniyle, göç konusu da özellikle incelenmiş. Tarihimizde sosyal içerme açısından önemli bir kurum olan ahilik müessesesinden, günümüz için özellikle sosyal sorunların azalmasına yönelik çıkarılabilecek dersler bir bölümde yazılmıştır. Bayrampaşa Kaymakamlığı'nın sosyal sorunların çözümüne yönelik yapmış olduğu uygulamalar değerlendirilerek, güçlendirme anlayışı kapsamında bugüne dair yapılabilecek çözümlere dair bir modellendirme yapılmış. Ayrıca kitap yapılan ampirik araştırmalarla güçlendirilmiş. Özellikle gelecekte önemli bir sorun olacak yaşlanma konusu, hem işgücü piyasası hem de sosyal hizmetler açısından iki araştırma ile iki ayrı bölüm altında desteklenmiş.
Bu çalışma ile oldukça çeşitlenmiş ve yaygınlaşmış olan sosyal sorunlar, bir kitap içerisinde toplanmaya çalışılmış. Sosyal sorunlar konularına dair giriş seviyesinde ve güncel olan bilgiler verilmeye çalışılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sanayi Devrimi ve Sosyal Sorunlar
.
İşsizlik ve Etkileri
.
Engelliler ve Eski Hükümlüler
.
Küreselleşme ve Sosyal Dışlanma
.
Yoksulluk
.
Göç ve Göçmenler
.
Sosyal Sorunlarla Mücadelede Vakıflar ve Ahilik
.
Sosyal Sorunlarla Mücadelede Güçlendirme Yaklaşımı
.
Yaşlılık