Nükleer Manyetik Rezonans Spektroskopisi Metin Balcı  - Kitap

Nükleer Manyetik Rezonans Spektroskopisi

2. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
452
Barkod:
9789757064237
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Moleküllerin yapıları hakkında bilgi veren spektroskopik yöntemler içerisinde tartışmasız en ileri seviyede olanı Nükleer Manyetik Rezonans (NMR) Spektroskopisi'dir. NMR spektroskopisi molekül yapısının yanı sıra moleküllerin çeşitli fiziksel özellikleri, bağ ve açı değerleri, gerilim, molekül içi dinamik dengeler, elektron delokalizasyonu ve kinetik veriler hakkında önemli bilgiler ortaya koyan ve kimya biliminin olmazsa olmazı haline gelmiş spektroskopik bir yöntemdir.
Bu kitap, hem NMR'ı yeni öğrenenlere hem de ileri seviyede NMR'ı uygulayanlara yönelik bir şekilde hazırlanmıştır. Üç bölümden oluşan bu eserin 1. Bölümünde (1H–NMR) ve 2. bölümünde (13C–NMR) hidrojen ve karbon çekirdeklerinin kimyasal kaymaları, kimyasal kayma değerlerini etkileyen faktörler, homonükleer ve heteronükleer etkileşme sabitleri, APT, DEPT, NOE gibi ölçüm teknikleri tartışılmaktadır. Çeşitli örnekler verilerek konuların daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır.
Ayrıca spin sistemleri, dinamik denge, kaydırma reaktifleri, çift rezonans gibi konularda ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır. 3. Bölümde ise yapı tayininde son yıllarda olağan bir şekilde uygulanmaya başlayan iki boyutlu NMR ölçüm tekniklerine (COSY, HETCOR, NOESY vb.) yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Rezonans Olayı
.
Kimyasal Kayma
.
Spin – Spin Etkileşmesi
.
Bir Protonun Farklı Protonlarla Etkileşmesi
.
Absorpsiyon ve Rezonans
.
Puls NMR Spektroskopisi
.
Çoklu Puls Deneyleri
.
İki Boyutlu (2D) – NMR Spektoskopisi
Kitapla İlgili Kategoriler