Ziya Tanalı Zeynep Onur  - Kitap

Ziya Tanalı

Zeynep Onur (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
24x24
Sayfa:
255
Barkod:
9789944899901
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Mimarlar Odası 2008 yılında düzenlenen programın 11. döneminden itibaren "Sinan Ödülü" alan mimarların üretimlerini derlemek ve mimarlık kamuoyuna sunmak amacıyla SİNAN ÖDÜLLÜ MİMARLAR PROGRAMI'nı başlattı. Program, bu kapsamda mimarların etkinliğinin ve üretimlerinin değerlendirildiği bir panel, üretimlerinden oluşan bir sergi ve tümünü kapsayan bir kitabın yayımlanmasını kapsıyor.
Programın ilki ise, "Ziya Tanalı 1965-2009" başlığı altında retrospektif bir sergi ve Tanalı mimarlığının değerlendirildiği, akademi, mimarlık profesyonelleri ve mimarlık öğrencilerinden yoğun bir katılımla Nisan 2009'da gerçekleşen bir panel ile yapıldı. Program, editörlüğünü Zeynep Onur'un yaptığı Tanalı hakkındaki monografi çalışması ile tamamlandı.
Zeynep Onur'un Tanalı ile yaptığı söyleşiler, Tanalı'nın mimarlığı üzerine düşünceler, mimarlık ve kişilik eğitiminin sorgulanması üzerine yazıların yanı sıra kitapta, Tanalı'nın bugüne kadar ürettiği yapı ve projeleri ayrıntılı bir katalogda biraraya getirildi. Mimarın bugüne kadar yayımlanmamış önemli yazıları ile birlikte, program kapsamında düzenlenen panelde Özlem Taşkın Önen, İlhan Kesmez, Zeynep Onur, Güven Arif Sargın ve Abdi Güzer'in Tanalı mimarlığı üzerine yaptığı değerlendirmeler yer alıyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ziya Tanalı'nın Mimarlığı Üzerine Düşünceler
.
Kişiliğin Eğitilmesi
.
Seçilmiş İşler
.
Seçilmiş Yazılar ve Konuşmalar
.
Panel Konuşmaları
.
Ziya Tanalı Hakkında