Yemeklik Yağ Teknolojisi Prof. Dr. Fikri Başoğlu  - Kitap

Yemeklik Yağ Teknolojisi

5. Baskı, 
Ocak 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
364
Barkod:
9786059666893
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
35,00
Baskısı tükenmiştir.
Diğer Baskılar
6. baskı Yeni Baskı
Eylül 2019
438,00
438,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
"Yemeklik Yağ Teknolojisi" adlı bu yapıt, özellikle üniversitelerin Gıda Mühendisliği eğitimi, Meslek Yüksekokullarında Gıda Teknolojisi eğitimi alan öğrenciler ile yağ sanayinde çalışan konu ile ilgili veya bu mesleğe sonradan girip bilgilenmek isteyenler için hazırlanmış.
Burada konuların işlenişinde, benzeri kitaplardan farklı bir yol izlenmiş; öncelikle yağın bitkisel ve hayvansal hücrelerde sentezi, depolanması, sindirimi ve yağların enerjiye dönüşme mekanizması anlatılmış. Daha sonra kısaca yağ kimyasına değinilmiş; çeşitli yağlı tohum ve meyvelerden yağ eldesi, margarin üretim teknolojisi, yağların bozulması ve önleme çareleri ve sıvı yağların katı hale getirilmesi (=yağ modifikasyon yöntemleri) ile sonlandırılmıştır.
Özellikle bu kitapta, yağ teknolojileri bölümünde, teorilerden, formüllerden ziyade bölgemizde uygulanan, pratikte kullanılan işlemlere ve değerlere yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hücrede Yağ Asitlerinin Oluşumu
.
Yağ Metabolizması
.
Katı ve Sıvı Yağların Parçalanması
.
Yağların Kimyasal Yapısı
.
Ticari Öneme Sahip Yağlar
.
Ham Yağ Elde Etme Yöntemleri
.
Ham Yağın Rafinasyonu
.
Margarin Üretim Teknolojisi
Yorumlar