Kategoriler
Eser Adı Yazar Yayınevi Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takip Üyelik Yardım İletişim
 
 
Bülten
   
Yemeklik Yağ Teknolojisi
Ocak 2017 / 5. Baskı / 364 Syf.

Baskısı tükenmiştir.
 
   

"Yemeklik Yağ Teknolojisi" adlı bu yapıt, özellikle üniversitelerin Gıda Mühendisliği eğitimi, Meslek Yüksekokullarında Gıda Teknolojisi eğitimi alan öğrenciler ile yağ sanayinde çalışan konu ile ilgili veya bu mesleğe sonradan girip bilgilenmek isteyenler için hazırlanmış.

Burada konuların işlenişinde, benzeri kitaplardan farklı bir yol izlenmiş; öncelikle yağın bitkisel ve hayvansal hücrelerde sentezi, depolanması, sindirimi ve yağların enerjiye dönüşme mekanizması anlatılmış. Daha sonra kısaca yağ kimyasına değinilmiş; çeşitli yağlı tohum ve meyvelerden yağ eldesi, margarin üretim teknolojisi, yağların bozulması ve önleme çareleri ve sıvı yağların katı hale getirilmesi (=yağ modifikasyon yöntemleri) ile sonlandırılmıştır.

Özellikle bu kitapta, yağ teknolojileri bölümünde, teorilerden, formüllerden ziyade bölgemizde uygulanan, pratikte kullanılan işlemlere ve değerlere yer verilmiş.

(Önsözden)

Konu Başlıkları
Hücrede Yağ Asitlerinin Oluşumu
Yağ Metabolizması
Katı ve Sıvı Yağların Parçalanması
Yağların Kimyasal Yapısı
Ticari Öneme Sahip Yağlar
Ham Yağ Elde Etme Yöntemleri
Ham Yağın Rafinasyonu
Margarin Üretim Teknolojisi
Barkod: 9786059666893
Yayın Tarihi: Ocak 2017
Baskı Sayısı:  5
Ebat: 16x24
Sayfa Sayısı: 364
Yayınevi: Dora Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

Duygu Göçmen
Haziran 2019
20.00 TL
Sepete Ekle
Bekir Sıtkı Cemeroğlu
Nisan 2018
37.40 TL
Sepete Ekle
Metin Atamer
Aralık 2017
23.15 TL
Sepete Ekle
Şahsene Anar
Eylül 2017
47.00 TL
Sepete Ekle
 
Kitap
Bülten
Kitap
Kitap
İndirimli Kitaplar
 
 
Ana Sayfa | Hakkımızda | Bülten | Gizlilik ve Çerez Sözleşmesi | Üye Sayfası | Yardım | İletişim

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2019