Yatırım Fonlarının Performans ve Risk Analizi Dr. Mert Ural  - Kitap

Yatırım Fonlarının Performans ve Risk Analizi

1. Baskı, 
Nisan 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
196
Barkod:
9786055681586
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye’de faaliyet gösteren A tipi yatırım fonlarının günlük kapanış fiyatları kullanılarak öncelikle geleneksel performans ölçümleri yapılmış ardından, yatırım fonlarının oynaklık modelleriyle risk düzeyleri analiz edilmiştir. A tipi yatırım fonları en az %25 olmak üzere belli oranlarda hisse senedi içerdiğinden B tipi fonlara göre daha riskli kabul edilmektedir. Buradan hareketle, analizler A tipi yatırım fonları için gerçekleştirilmiştir.
Yapılan araştırmalar itibariyle Türkiye’de bu kapsamda analiz içeren bir çalışma bulunmamaktadır. Yazında performans ölçümlerine dayalı çok sayıda çalışma olmasına karşın, finansal zaman serilerine ilişkin oynaklığa dayalı risk analizleriyle bütünleştirilmiş çalışmaya rastlanmamıştır.
Bu çalışmanın farkı; büyük bir örneklem üzerinden performans ölçümlerinin ve riske dayalı oynaklık analizlerinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra hangi yöntemin risk ölçümünde daha etkin olduğunun karşılaştırmalı olarak belirlenmesidir. Bu anlamda çalışma özgün bir çalışmadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yatırım Fonları
.
Yatırım Fonlarında Performans Ölçümü
.
Finansal Dalgalanmalar, Krizler ve Risk Yönetimi
.
Finansal Varlıklar İçin Risk Analizi Yöntemleri
.
Türkiye'de A Tipi Yatırım Fonlarının Performans Ölçümü ve Oynaklığı Dayalı Risk Analizi