Optik Frank L. Pedrotti, Leno S. Pedrotti, Leno M. Pedrotti  - Kitap
3. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
640
Barkod:
9786053552208
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
410,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın Üçüncü Baskısı İkinci baskıdan farklıdır: birkaç konu eklenmiş veya daha geniş anlatılmış, özel müfredat ihtiyaçlarına göre kitabın konularını uygun hale getirmelerinde öğretmenlere daha fazla özgürlük sağlamak üzere kitaptaki konuların sunum sırası değiştirilmiştir.
Üçüncü Baskının yeni özellikleri şunlardır:
• Işığın kutuplanmasına kısa bir giriş yapılmış ve dalga denklemlerinin incelenmesi (Bölüm 4) silindirik ve Gausiyen huzmelerin niteliksel anlatımının eklenmesi ile genişletilmiştir.
• Optik interferometri konusunun işlenmesi (Bölüm 8) Fabry-Perot interferometreleri-nin çalışma ilkeleri ve uygulamalarının daha detaylı bir açıklaması verilerek ve kütle çekim dalga detektörlerinin bir açıklaması eklenerek genişletilmiştir.
• Diğer modern optik uygulamalarının yeni açıklamaları kitap boyunca yer almaktadır. Örneğin Bölüm 10'da fiber haberleşme sistemlerinde dalga boyu bölümlü birleştirme üzerine yeni bir kısım eklenmiş, Bölüm 17'de sıvı kristal ekranları ve plazma ekranlar üzerine kısımlar eklenmiştir.
• Yeni bir bölüm (Bölüm 26, "Lazerin Çalışması") lazerin çalışmasının hem niceliksel hem de oran denklemi incelemesini ve yarıiletken lazerlere niteliksel bir girişi vermektedir. Dört bölüm- Bölüm 6, "Lazer Demetlerinin Özellikleri", Bölüm 26, "Lazerin Çalışması", Bölüm 27, "Lazer Huzmelerinin Karakteristikleri" ve Bölüm 28, "Seçilmiş Modern Uygulamalar"- beraber alındığında lisans öğrencileri için lazer optiğine kapsamlı bir giriş oluşturur.
• Kitabı inceleyenlerin yoğun geri bildirimine dayanarak, kitap boyunca matematiksel incelemeleri ve tartışmaları açıklığa kavuşturarak ve daha kesin hale getirerek her bölüm dikkatlice yeniden gözden geçirilmiştir.
• İkinci Baskının "Lazer Uygulamaları" bölümünün genişletilmiş ve yeniden gözden geçirilmiş hali olan Bölüm 28, çok kısa atma üretimi, lazer soğutma ve tuzaklama, optiksel parametrik salınıcılar ve yakın alan mikroskobu konularını anlatan yeni bölümler içermektedir.
• 100'den fazla yeni problem eklenmiştir.
• Okutmanlar için bölüm sonu sorularının tam çözümlerini içeren Okutmanlar için Çözüm Kitabını (0-13-173918-2) yine ilginize sunuyoruz. Okutmanlar aynı zamanda Prentice Hall'un Optik Konusuna Giriş, 3. Baskı için bilgi sayfasını (www.prenhall. com<www.prenhall.com>) şekillerin elektronik kopyaları da dahil olmak üzere ek okutman kaynaklarını indirmek için ziyaret edebilirler.
İkinci Baskının hemen hemen bütün içeriği Üçüncü Baskıda bulunmaktadır. Tartışmalar açıklığa kavuşturulmuş ve daha kesin hale getirilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler