Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Uygulamaları Doç. Dr. İclal Attila  - Kitap

Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Uygulamaları

1. Baskı, 
Ağustos 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
144
Barkod:
9786054749799
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde yönetim, şirketlerin yalnızca içsel fonksiyonlarına ilişkin faaliyetlerinin planlanması, örgütlenmesi, yöneltilmesi, koordinasyonu ve denetimi ile sınırlandırılmamakta, şirketin ilişki içerisinde bulunduğu çıkar grupları ile ilişkileri de bu kavram içerisinde ele alınmaktadır.
Bu bağlamda, kurumsal yönetim kavramı da, aile şirketlerinden kurumsal şirketlere doğru ilerleyen sürecin yeni bir aşaması olarak nitelendirilen ve şirketlerin çıkar gruplarına karşı olan sorumluluklarını ön plana çıkaran bir kavram olarak ortaya çıkmaktadır.
Bu kapsamda hazırlanan bu kitap dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Dünya ve Türkiye ekonomisi içinde KOBİ'lerin yeri ve önemine değinilmiştir. İkinci bölümde aile şirketleri kavramı açıklanarak, aile şirketlerinin özellikleri, güçlü ve zayıf yönleri üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde kurumsal yönetim kavramı anlatılarak, kurumsal yönetim ilkeleri açıklanmıştır. Dördüncü bölümde ise aile şirketlerinde kurumsallaşma ve kurumsal yönetim süreci anlatılmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dünya ve Türkiye Ekonomisi İçinde Kobilerin Yeri
.
Genel Olarak Aile Şirketleri
.
Kurumsal Yönetim
.
Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Kurumsal Yönetim Süreci