Borçlar Hukuku Genel Hükümler Cilt–1 Prof. Dr. Osman Gökhan Antalya  - Kitap

Borçlar Hukuku Genel Hükümler Cilt–1

4. Baskı, 
Ekim 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
609
Barkod:
9786053151326
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türk Borçlar Kanunu bilimsel yorumu olan bu kitap üç ciltten oluşmaktadır. Bu kitabın ilk cildini Borçlar Hukukunun temel kaynakları ve sözleşmeden (hukuki işlemden) doğan borç ilişkileri oluşturacaktır. İkinci cilt ise haksız fiilden doğan borç ilişkileri ve sebepsiz zenginleşmeden doğan borç ilişkileri incelenecektir.
Türk Borçlar kanunun birinci bölümünü oluşturan borç ilişkisinin kaynakları birinci ve ikinci ciltte incelendikten sonra, ikinci bölümü oluşturan borç ilişkisinin hükümleri borçların ve borç ilişkilerinin sona ermesi, borç ilişkilerinde özel durumlar ile borç ilişkilerinde taraf değişiklikleri üçüncü ciltte incelenecektir.
Akademik olarak Borçlar Hukukunun Mukayeseli Hukuktaki gelişimini, bu kapsamda İsviçre Borçlar Kanunu'nun son dönem yazarlarınca yapılan bilimsel yorumu ile İsviçre Federal Mahkemesi'nin uygulaması bu kitapta okuyucuya sunulmaya çalışılmıştır. Bunlara paralel olarak da Türk Hukuk doktrinindeki yeni çalışmalar ve gelişmeler kitaba yansıtılmaya, Yargıtay'ın uygulamasına da kitapta yer verilmeye çalışılmıştır.
Yayınlanan bu kitabın Türk Medeni Kanunun birinci maddesinin son fıkrasında belirtildiği üzere, Türk Borçlar Hukukunun uygulanmasına katkıda bulunabilecek bir bilimsel yorum olarak kitabın tamamlayıcı kaynak olmasına gayret edilmiştir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Borçlar Hukukunun Temel Kavramları
.
Hukuki İşlemden (Sözleşmeden) Doğan Borç İlişkileri
.
Haksız Fiilden Doğan Borç İlişkileri
.
Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri